τους οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Αιγάλεω, πιο γνωστού ως «Σχολείο του Ζαμπέτα», καθώς το ακίνητο ανήκει στους κληρονόμους του αείμνηστου συνθέτη.

Ειδικότερα, την ώρα που καθυστερούν οι διαδικασίες για απαλλοτρίωση του σχολείου, οι μαθητές βρίσκονται στη μέση της αντιδικίας.

Για το θέμα αυτό μίλησαν στην ΕΡΤ γονείς και εκπαιδευτικοί ζητώντας άμεσα λύση για το “Σχολείο του Ζαμπέτα”.

“Την Πέμπτη θεωρητικά τα παιδιά θα μεταστεγαστούν σε κάποιο άλλο δημοτικό σχολείο εδώ κοντά, αλλά δεν χωράμε. Είναι πολύ μικρό εκείνο το σχολείο. Δεν χωράμε ούτε τα θρανία να βάλουμε μέσα. Φανταστείτε σήμερα που βρέχει δεν έχουν που να αυλιστούν τα παιδιά όταν βρέχει. Αν γίνει σεισμός, πώς θα βγουν 200 παιδιά έξω; Ένα σχολείο που έχει προδιαγραφές για 100 παιδιά είναι”, κατήγγειλε στις “Συνδέσεις” της ΕΡΤ η Ελένη Λώζου, διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω.

Αναφερόμενη στο 14ο Δημοτικό Σχολείο όπου θα μετεγκατασταθούν η κ. Λέκκα επισήμανε ότι οι κτηριακές εγκαταστάσεις δεν είναι κατάλληλες για τόσα παιδιά.

“”Είναι μικρότερο το κτίριο από το δικό μας. Η αυλή του είναι η μισή από τη δική μας. Ούτε γυμναστική δεν μπορούν να κάνουν, ούτε οι τουαλέτες δεν επαρκούν” είπε επισημαίνοντας ότι λόγω του προβλήματος δέκα παιδιά από τα εκατό που φοιτούσαν αρχικά ζήτησαν και πήραν μετεγγραφή για άλλα σχολεία.“Έφυγαν τα παιδιά με μετεγγραφές λόγω του προβλήματος του σχολείου γιατί και οι γονείς ταλαιπωρούνται πάρα πολύ και με τις δουλειές τους και με τις δραστηριότητες των παιδιών. Δεν είναι δυνατόν να διώχνουμε τα παιδιά σε άλλες περιοχές και να ταλαιπωρούνται και οι γονείς και τα παιδιά επειδή δεν υπάρχει κτήριο. Αυτό είναι απαράδεκτο στην εποχή μας”, συμπλήρωσε.

Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων δήλωσε ότι θέλουν “να γίνει απαλλοτρίωση όσο γίνεται το συντομότερο. Δεν μπορεί να μένουν τα παιδιά έξω του σχολείου”.

“Ο δήμαρχος, στο προηγούμενο δημοτικό Συμβούλιο είχε πει ότι δεν χωράνε τα παιδιά στο 14ο σχολείο και χτες ανακοίνωσε ότι θα γίνει μετεγκατάσταση. Πώς θα πάνε 190 παιδιά σε ένα σχολείο το οποίο ο ίδιο ο δήμαρχος είπε ότι δεν χωράνε”, αναρωτήθηκε άλλη μητέρα.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η εκπρόσωπος των γονέων, τρεις τουαλέτες θα πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες των 190 παιδιών. “Σε περίπτωση που γίνει ένα ατύχημα, που ήδη έχει γίνει, ποιος θα πάρει την ευθύνη για τα δικά μας τα παιδιά. Το παιδί μου με ρώταγε χθες τι τους έχουμε κάνει και μας αφήνουν έξω και όλα τα άλλα τα παιδάκια είναι στο σχολείο” επισήμανε, ζητώντας από τις δημοτικές αρχές και το υπουργείο Παιδείας να λύσει το πρόβλημα εδώ και τώρα.

“Μιλάμε για 90 μικρά παιδιά που ταλαιπωρούνται και τους γονείς οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τόσα χρόνια μια λύση και δεν μας βοηθάει κανένας”, πρόσθεσε.