Κορονοϊός: Αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/03/2020 - 15:10 | Author: Newsroom Ipaidia

Ένα ακόμη ύποπτο κρούσμα κορoνοϊού εμφανίστηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας 20 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο νεαρός είναι φοιτητής του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης και δεν έμενε στις φοιτητικές εστίες. Ο φοιτητής ήταν στο ίδιο ταξιδιωτικό γκρουπ στην Αίγυπτο και το Ισραήλ με τον 66χρονο (που αποτελεί το 9ο κρούσμα του κορωνοϊού), καθώς και τη σύζυγό του (η οποία, επίσης, είχε πάρει μέρος στο ταξίδι και η οποία, σήμερα το πρωί, διεγνώσθη θετική για κορωνοϊό).

Ο νεαρός φοιτητής εμφάνισε ελαφριά συμπτώματα και για το λόγο αυτό επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και, έπειτα από τις οδηγίες που έλαβε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, μετέβη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Το δείγμα του νεαρού έχει ήδη σταλεί στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης – στο Ηράκλειο – και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν το απόγευμα της Πέμπτης.

Ακυρώθηκαν τα μαθήματα

Ο νεαρός, ο οποίος δεν είναι Ρεθυμνιώτης, είναι φοιτητής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και για το λόγο αυτό ανεστάλη η λειτουργία του Πανεπιστημίου, αναφορικά – μόνο – με τις Σχολές του Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης, η λειτουργία του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος στο Ρέθυμνο αναστέλλεται για σήμερα Πέμπτη, 5, και την Παρασκευή 6 Μαρτίου, κατόπιν οδηγιών που έλαβαν οι αρμόδιοι από τον ΕΟΔΥ.

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Κυριακή 8 Μαρτίου», προκειμένου να αποφασιστεί εάν η αναστολή των μαθημάτων θα πάρει παράταση ή όχι. Σημειώνεται, ωστόσο, πως οι λειτουργίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο συνεχίζονται κανονικά.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: