Κονδύλια στα ΑΕΙ και προσλήψεις ΔΕΠ για τις μετεγγραφές φοιτητών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/11/2014 - 19:20 | Author: Newsroom Ipaidia
Με επιπλέον χρήματα, θέσεις έκτακτου διδακτικού προσωπικού αλλά και καταμερισμό μόνιμων θέσεων διδακτικού επιστημονικού προσωπικού (ΔΕΠ) στο μέλλον θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Παιδείας τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις μετεγγραφές φοιτητών σε κεντρικά ιδρύματα της χώρας.
Οι εκπρόσωποι των πρυτάνεων κεντρικών ΑΕΙ συναντήθηκαν σήμερα, Τρίτη, με τον υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να αναζητήσουν μαζί λύσεις για τα τμήματα που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία τους από υπερβολικό αριθμό μετεγγραφόμενων φοιτητών.
Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, τα ιδρύματα που έχουν οξυμένο πρόβλημα θα λάβουν επιπλέον πόρους, καθηγητές και θέσεις συμβασιούχων (407), ενώ έχει προβλεφθεί και προνομιακός καταμερισμός ΔΕΠ σ αυτές τις περιπτώσεις.
Παράλληλα επανεξετάζεται και ο θεσμός των διαθεσίμων διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, για τους οποίους η έκθεση αξιολόγησης που είχε συνταχθεί το καλοκαίρι κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου Παιδείας ανέφερε ότι στην πλειονότητά τους δεν έπρεπε να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους.
Loading...


  • europalso   ideascentral