Άνοιξε από τις 18/9 για έκτη χρονιά πια, το του δήμου Αθηναίων, με νέα στέγη στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13, στα Κάτω Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Νικόλαος).

«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που ξεκινήσαμε δοκιμαστικά πριν από έξι χρόνια, εξελίχθηκε σε έναν πολύ επιτυχημένο θεσμό, ο οποίος στηρίζεται στην προσπάθεια των μαθητών, που σε σημαντικό ποσοστό μάλιστα πετυχαίνουν την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αλλά και στην εξίσου συγκινητική προσφορά των εθελοντών καθηγητών που αναλαμβάνουν την ενίσχυσή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ευχήθηκε καλή σχολική χρόνια σε όλους.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν μαθητές γυμνασίου ή λυκείου, κάτοικοι ή δημότες του δήμου Αθηναίων.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή, από 5 έως 15 άτομα και λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 16:00 έως τις 21:00.

μαθητών

Γίνονται Δευτέρα-Παρασκευή, 16:00-19:00 στο χώρο του σχολείου, Πάτμου 11-13, 2ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 210 8624588. Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2018 καλούνται να προχωρήσουν στην εγγραφή τους άμεσα, καθώς τα μαθήματα για την προετοιμασία τους ξεκινούν στις 18 Σεπτέμβρη.

Συμμετοχή εθελοντών καθηγητών

«Οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων, εδώ και 5 χρόνια, μας διδάσκουν τι σημαίνει προσφέρω χωρίς αντάλλαγμα. Η συγκινητική στάση τους είναι μάθημα για όλους μας, ίσως σπουδαιότερο κι από τη διδασκαλία της σχολικής ύλης» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, καλώντας τους εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία ή συνταξιούχους, άνεργους ή φοιτητές, να βοηθήσουν και φέτος τους μαθητές που χρειάζονται τη στήριξή μας για να διεκδικήσουν ισότιμα το δικαίωμα στη γνώση.

Όσοι εκπαιδευτές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected], ιδανικά έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Κοινωνικό Φροντιστήριο – Ιστορία

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει ήδη υποστηρίξει περίπου 1.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από το 2012, όταν πρωτολειτούργησε, παρέχοντας πρόσθετη διδακτική βοήθεια σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την πολύτιμη συνδρομή εθελοντών εκπαιδευτικών.

Μόνο φέτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, 22 από τους 48 μαθητές της Γ’ Λυκείου που υποστηρίχθηκαν από το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι πλέον φοιτητές σε σχολές της επιλογής τους, όπως η Ιατρική Αθηνών, το Πολυτεχνείο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πάντειο Πανεπιστήμιο.