ΚΝΕ: Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να ψηφίσει το άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/02/2021 - 20:29 | Author: Newsroom Ipaidia

: «Η κυβέρνηση, αντί να στέλνει τα ΜΑΤ να καταστέλλουν τους αγώνες της νέας γενιάς, εδώ και τώρα να πάρει πίσω το που πυροδοτεί τη δίκαιη αντίδραση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας»,  αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση, αντί να στέλνει τα ΜΑΤ να καταστέλλουν τους αγώνες της νέας γενιάς, εδώ και τώρα να πάρει πίσω το νομοσχέδιο που πυροδοτεί τη δίκαιη αντίδραση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς αφήνει εκτός Πανεπιστημίων χιλιάδες μαθητές, μετατρέπει την επιλογή σχολών σε τζογάρισμα, ενισχύει τον εξεταστικό μαραθώνιο, υπονομεύει τις ανάγκες των φοιτητών».

«Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να ακούσει τα αιτήματα των φοιτητών. Αυτό που χρειάζονται και ζητούν σύσσωμοι οι φοιτητές δεν είναι η σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας από την κυβέρνηση ή άλλων παρόμοιων σχεδίων που προτείνονται, ούτε νέα μέσα καταστολής και πειθαρχικές διώξεις φοιτητών.

Αυτό που χρειάζονται και ζητούν οι φοιτητές είναι ανοιχτά, δημόσια και δωρεάν, Πανεπιστήμια της μάθησης και της έρευνας προς όφελος της κοινωνίας και όχι των συμφερόντων των λίγων, Πανεπιστήμια ουσιαστικής ακαδημαϊκής ελευθερίας, συζήτησης και προβληματισμού.

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν τα σημερινά φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και είναι ξεκάθαρο: Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να ψηφίσει το άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που μόνο στόχο έχει να θωρακίσει το Πανεπιστήμιο-επιχείρηση, το οποίο έχτισαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις» προσθέτει η ανακοίνωση και τονίζει καταλήγοντας:

«Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! Οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα! Έχουν τη δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους! Η φωνή τους κάτω από τη μάσκα και δυναμώνει και ακούγεται». • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: