Το αγνόησε συστηματικά τις προτάσεις των , παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους για τη λήψη μέτρων επαρκούς πρόληψης, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

Το Υπουργείο Παιδείας αγνόησε συστηματικά τις προτάσεις των πανεπιστημιακών, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους για τη λήψη μέτρων επαρκούς πρόληψης και κατάλληλης προστασίας της πανεπιστημιακής κοινότητας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το πανεπιστημιακό εξάμηνο και η υγεία φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων.

Πέραν της αδιαφορίας, όμως, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παρεμβαίνει-ως μη όφειλε- σε θέματα αυτοδιοίκητου των Α.Ε.Ι., υποδεικνύοντας ακόμα και τις μεθόδους διδασκαλίας και εξετάσεων την περίοδο της πανδημίας. Η μέχρι τώρα υπεύθυνη στάση των πανεπιστημιακών έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας και με τη χρήση μεθόδων εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας, όταν και εφόσον απαιτήθηκε.

Ας δείξει λοιπόν η κυβέρνηση  εμπιστοσύνη στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στις συλλογικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Εκτός, αν θεωρεί το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ δική της αρμοδιότητα.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ