Καταγγελία για τη λειτουργία σχολείων στη Νέα Ιωνία: Κτίσματα επικίνδυνα και χωρίς θέρμανση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/12/2020 - 10:04 | Author: Newsroom Ipaidia

Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να μη λάβουν ουσιαστικά μέτρα ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια τα σχολεία οδήγησε εδώ και αρκετές μέρες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αναφέρει αρχικά ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Γ. Σεφέρης σε ανακοίνωση του.

Η καταγγελία:

Αυτό το διάστημα που λόγω πανδημίας τα σχολεία είναι σε αναστολή λειτουργίας και δε γίνονται  δια ζώσης  μαθήματα δε σημαίνει ότι  δεν υπάρχουν  και  εκπαιδευτικοί  που  είναι  υποχρεωμένοι να  διδάσκουν  τους  μαθητές  τους  με  εξ  αποστάσεως  τηλε – εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας  τον  τεχνολογικό  εξοπλισμό του σχολείου  τους  και  να  είναι  αναγκασμένοι να  εργάζονται  μέσα  στα  κρύα  κτήρια ( π.χ  7ο  Δημοτικό σχολείο ).

Η αδιαφορία  της  δημοτικής  αρχής  της Νέας  Ιωνίας  απέναντι  στα  προβλήματα  που αντιμετωπίζουν  τα σχολεία  είναι  αδικαιολόγητη και επικίνδυνη. Κοντεύουν Χριστούγεννα και η συντήρηση των καυστήρων προχωρά με  ρυθμούς  χελώνας.

Όσα για τα κλιματιστικά, στα οποία αναφέρεται η αρμόδια αντιδήμαρχος, ότι μπορεί να θερμάνουν κάποιες αίθουσες των σχολικών κτηρίων, επισημαίνουμε ότι δεν  διαθέτουν κλιματιστικά όλα τα σχολεία και όσα  διαθέτουν είναι γιατί  οι  γονείς  έχουν  βάλει  το  χέρι στην  τσέπη.

Ούτε δικαιολογείται  οποιαδήποτε  ολιγωρία για την  αποκομιδή σπασμένων  κλαδιών  από προαύλια που  εκκρεμεί από  την  ημέρα  του ανεμοστρόβιλου ή  η επισκευή  κτισμάτων  επικίνδυνων  για  τη  σωματική  ακεραιότητα ( π.χ  6ο Δημοτικό σχολείο).

Απαιτούμε η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας να προχωρήσει άμεσα σε επισκευές και συντηρήσεις που έχουν ανάγκη τα σχολεία.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: