Καλύπτουν 4.000 κενά “παγώνοντας” τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών ;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/11/2014 - 16:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Τελικά φαίνεται ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, αφού επιστράτευσαν συμπτύξεις τμημάτων, συγχωνεύσεις σχολείων, στρίμωξαν 27 μαθητές ανά τμήμα, επέβαλαν παράλληλες αναθέσεις μαθημάτων, ψάχνουν νέους τρόπους να «κουκουλώσουν» τις ελλείψεις.

Ετσι, το υπουργείο Παιδείας «πάγωσε» μια σειρά συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης για λόγους οικογενειακούς ή υγείας. Αρνείται, δηλαδή, το δικαίωμα εκπαιδευτικών με 30 και 35 χρόνια προϋπηρεσίας να παραιτηθούν για σοβαρά προβλήματα, προκειμένου να τους κρατήσει στην εκπαίδευση και με το πρόσχημα ότι οι αιτήσεις έγιναν εκπρόθεσμα.

Όπως πολύ σωστά επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, το πρόβλημα των ελλείψεων στα σχολεία δε λύνεται βέβαια με τέτοια μέτρα που επιπλέον προστίθενται στην επίθεση ενάντια στις εργασιακές σχέσεις. Είναι ενδεικτικό ότι οι αιτήσεις παραίτησης – συνταξιοδότησης που απορρίφθηκαν ανέρχονται σε 300 και τα κενά είναι τουλάχιστον 4.000. Για να καλυφθούν χρειάζονται μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία και να αναπληρώνονται άμεσα όσοι χρειάζεται να λείψουν.

Με πληροφορίες από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso