Ενημέρωση μαθητών και μαθητριών σχετικά με την οδική ασφάλεια έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ

Συμμετείχαν από κοινού η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού μέσω του φορέα του MotorSport Greece.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσαν μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά και Γυμνάσια της Αττικής για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τη σωστή χρήση ποδηλάτου και πατινιού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την εκπαίδευση των αστυνομικών για την ασφαλή οδήγηση μοτοσυκλέτας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Τάκης Πουρναράκης, Πρόεδρος του MotorSport Greece, Βαγγέλης Κυριακάκης Αστυνόμος Α΄ – προϊστάμενος τμήματος εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης οδηγών ΕΛΑΣ, Ιωάννης Πλάγος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο ΛΕΜΑΝ, Χαράλαμπος Μπαμπαρούτσης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και Γιάννης Ψαχούλας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι δείγμα πολιτισμού, και είναι σημαντικό να αποτελεί αντικείμενο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για τα παιδιά μας και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία. Μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, αλλά και δράσεων με συνεργαζόμενους φορείς, μαθητές και μαθήτριες ενημερώνονται για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας ήδη από το νηπιαγωγείο και καλλιεργούν ταυτόχρονα αξίες, όπως η υπευθυνότητα και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της ημερίδας, που έδωσε επιπλέον ερεθίσματα στους μαθητές μας για γόνιμη συζήτηση και προβληματισμό σχετικά με την ασφαλή κυκλοφορία και οδήγηση. Θερμές ευχαριστίες στους συναρμόδιους Υπουργούς για την εξαιρετική συνεργασία μας.»

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, δήλωσε: «Σήμερα, δεύτερη ημέρα μετεκπαίδευσης στελεχών της Άμεσης Δράσης αυτή τη φορά στη μοτοσυκλέτα, με αξιοποίηση της ειδικής διαδρομής του Ράλλυ Ακρόπολης στο ΟΑΚΑ, είχαμε την ευκαιρία να έρθουν μαθητές σε επαφή και συντονισμό με την Ελληνική Αστυνομία. Υπήρξε ενδιαφέρουσα ενημέρωσή τους για τα θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας. Η όλη δραστηριότητα ήταν αποτέλεσμα της μόνιμης και αρμονικής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Παιδείας και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. Θέλω να υπογραμμίσω την καλή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την Υπουργό κα Κεραμέως και τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη, που δίνει πολύ θετικά αποτελέσματα με διαδοχικές τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες. »

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ