Το υπουργείο Παιδείας, με δελτίο Τύπου στις 20/10, ανακοίνωσε την ξαφνική απόλυση δύο αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονταν σε σχολεία της ΔΙΔΕ Πειραιά και της ΔΙΔΕ Βοιωτίας.


Ο λόγος που επικαλείται το υπουργείο είναι ότι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα) δεν έχουν προσκομίσει το πιστοποιητικό από ΙΚΑ – ΕΤΑΜ – Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Η πραγματικότητα δεν είναι όμως έτσι. Η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που εργαζόταν σε σχολείο της ΔΙΔΕ Πειραιά έχει καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού από τις 25 Απρίλη και έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε.
Η εκπαιδευτικός απευθύνθηκε στο υπουργείο Παιδείας και εξήγησε το αυτονόητο, ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία). Εξήγησε επίσης ότι η ασθένειά της δεν είναι ιάσιμη. Κατέθεσε, τέλος, τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει λάβει για να εξεταστεί ξανά και να εκδώσει νέο πιστοποιητικό (από τις 25 Απρίλη)! Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση της εκπαιδευτικού από τη Βοιωτία.

Απέναντι στη διδασκαλία της αναλγησίας και της βαρβαρότητας Υπουργείου και Κυβέρνησης
να προτάξουμε τη διδασκαλία της αλληλεγγύης και του αγώνα.

Αυτός ο κανιβαλισμός δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος
ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ για να γυρίσουν άμεσα οι συναδέλφισσες στην τάξη στο σύνδεσμο https://goo.gl/fcZZeG
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ