Η Β ΔΑΚΕ ΔΕ Θεσσαλονίκης για τις αναγκαστικές διαθέσεις εκπαιδευτικών στα Δ.ΙΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/11/2015 - 16:18 | Author: Newsroom Ipaidia

« ΟΧΙ στις αναγκαστικές διαθέσεις εκπαιδευτικών από τη Δ/θμια εκπαίδευση»

Μετά από τους συνεχείς εφαρμοστικούς Νόμους του 3ου Μνημονίου βιώνουμε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια την αδυναμία της κυβέρνησης να παρέχει σε όλους τους πολίτες τη φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ.

Από κυβερνητικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών μαθαίνουμε ότι: “εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία παραμένουν κλειστά”.

Ελπίζουμε ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα στην “αδυναμία” λειτουργίας των Δ. ΙΕΚ για το σχολικό έτος 2015-16.

Μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε έρχεται και η εντολή για εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης 146606/ΓΓ4/18-9-2015(ΦΕΚ 2064/Β/18-9-2015) του Υπουργείου Παιδείας. Με την απόφαση αυτή οριοθετείται η διαδικασία για την ολική ή μερική διάθεση εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.

Έτσι τις τελευταίες μέρες βιώνουμε την ανησυχία πολλών εκπαιδευτικών για τη διαδικασία της ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ διάθεσής τους στα Δ.ΙΕΚ. Η διαδικασία αυτή αναζωπύρωσε μνήμες Ιανουαρίου 2011 όταν καλούνταν εκπαιδευτικοί από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα να “επιλέξουν” σε ποιο άλλο Νομό της χώρας θα συνέχιζαν τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό έργο (υποχρεωτική απόσπαση σε άλλο Νομό).

Και τότε αλλά και σήμερα ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με την αναγκαστική διάθεση εκπαιδευτικών. Δεχόμαστε μόνο τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικό έργο όταν αυτή βασίζεται στη θέληση του εκπαιδευτικού μετά από σχετική προκήρυξη ενδιαφέροντος. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε άλλη διαδικασία και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να σταματήσουν τις ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ενέργειες.

Η οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους. Μάλιστα επειδή ακούστηκε “ως απειλή” το μήνυμα “εφόσον δεν δεχθείτε κινδυνεύετε να βρεθείτε σε άλλο Νομό για παροχή εκπαιδευτικού έργου” καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε εγρήγορση για αυτά που έρχονται και προκαλούν ανασφάλεια στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Όπως έχουμε διατυπώσει τα τελευταία χρόνια, μοναδική λύση είναι οι αναθέσεις εκπαιδευτικού έργου στα σχολεία της Δ/θμιας όπου ο κάθε εκπαιδευτικός θα ανήκει οργανικά. Υπάρχουν λύσεις οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να επανέλθει η ηρεμία στην Δ/θμια εκπαίδευση.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να βρουν ΑΜΕΣΑ λύση ώστε να μπορούν όλοι οι νέοι να έχουν πρόσβαση στο Δημόσιο ΙΕΚ.

το Δ.Σ. της ΔΑΚΕ ΔΕ Β΄ ΕΛΜΕ-Θ

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso