Η ΟΙΕΛΕ για το δημοσίευμα σχετικά με το ιδιωτικό σχολείο και την Τράπεζα Θεμάτων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/07/2014 - 22:40 | Author: Newsroom Ipaidia
Με αφορμή σημερινό άρθρο του Πρώτου Θέματος που φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας με τίτλο «Ψάχνουν τον Δούκα και άλλα σχολεία για τη διαρροή θεμάτων της Α’ Λυκείου – Στον εισαγγελέα η έρευνα» οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι κανένα μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ δεν κατονόμασε τα Εκπαιδευτήρια «Δούκα» ως το σχολείο στο οποίο έγινε η διαρροή ούτε στις υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ., ούτε στα ΜΜΕ.
Επιπλέον ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ δήλωσε στη δημοσιογράφο της εφημερίδας, μετά από επικοινωνία του με εκπαιδευτικούς του σχολείου, ότι τα εν λόγω εκπαιδευτήρια ουδεμία σχέση έχουν με την παραχάραξη της διαδικασίας της Τράπεζας Θεμάτων.

Θεωρούμε ότι οι προσπάθειες της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, να διαλευκανθεί κάποια υπόθεση ανομίας σε ιδιωτικό σχολείο, σύντομα θα δώσουν καρπούς. Για το θέμα αυτό η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε την Παρασκευή συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υ.ΠΑΙ.Θ. για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Μεταξύ άλλων α) να εντοπιστεί μέσω του ΣΔΗΕ η ταυτότητα του καταγγέλλοντος στο i-school και β) να ελεγχθεί σε ποια ιδιωτικά σχολεία υπήρξε υπέρμετρα μεγάλος αριθμός αριστούχων στην Α’ Λυκείου.

Κομβικής σημασίας ήταν η παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ στην έναρξη διερεύνησης της πιθανής παραχάραξης του θεσμού της Τράπεζας Θεμάτων, σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Γιώργου Πετρίδη στο «Πρώτο Θέμα». Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην καταγγελία της ΟΙΕΛΕ προς το Υ.ΠΑΙ.Θ., μετά από τη γνωστή, πλέον, ανάρτηση στο i-school.gr, η οποία οδήγησε τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Δερμετζόπουλο να ζητήσει από τη Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης την έναρξη έρευνας, ενώ, σύμφωνα με το άρθρο, ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση. Ίσως η σημαντικότερη συμβολή της παρέμβασης της Ομοσπονδίας μας είναι, όπως αναφέρεται και στο άρθρο, η αλλαγή από του χρόνου της λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων, ώστε να διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο, όμως η Ομοσπονδία, μετά από έρευνα του Προέδρου της, προέβη σήμερα σε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το εν λόγω σχολείο δεν έχει καμιά σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Θυμίζουμε εδώ ότι η ΟΙΕΛΕ με έγγραφό της την Παρασκευή προς το Υ.ΠΑΙ.Θ. έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για να διερευνηθεί η ορθότητα της καταγγελίας για τυχόν διαρροή της Τράπεζας Θεμάτων σε ιδιωτικό σχολείο.

Δείτε το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του Γιώργου Πετρίδη στο σημερινό Πρώτο Θέμα ( Α Β Γ )

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ

ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

Ξεπερνάει κάθε όριο αντιδεοντολογικής δημοσιογραφίας η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” στην έκδοσή της Κυριακής 6ης Ιουλίου. Χωρίς να διαθέτει κανένα στοιχείο παρά μόνο -όπως ομολογεί η ίδια στα ψιλά γράμματα- λαμβάνοντας υπόψη ανώνυμες καταγγελίες, αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της τα Εκπαιδευτήρια Δούκα ως συμμέτοχο σε διαρροή θεμάτων της Α’ Λυκείου. Επειδή η πρωτοσέλιδη αναφορά μόνο στο δικό μας σχολείο δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός ή απειρία του συντάκτη, η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και με κάθε νόμιμο μέσον, γιατί δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε καμία σχέση με οποιαδήποτε διαρροή. Εκτός από την καταδίκη της συκοφαντικής επίθεσης, μας ενδιαφέρει η αποκάλυψη αυτών που σχεδίασαν ένα τόσο χοντροκομμένο σαμποτάζ σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό με άσπιλη ιστορία 97 χρόνων, που υπηρετεί την Παιδεία της χώρας μας με σεβασμό, και πάνω από όλα ήθος.

Το σχετικό δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών μας, οι οποίοι τοποθετούνται ως εξής: «Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, πιστός στους νόμους του ελληνικού κράτους και στις υψηλού επιπέδου αξίες και αρχές τις οποίες υπηρετεί προς όφελος των μαθητών του, διαμαρτύρεται εντόνως για το συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το ψεύδος του οποίου μπορούν να επιβεβαιώσουν όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν με την προσήκουσα σοβαρότητα και αυστηρότητα στις ενδοσχολικές εξετάσεις Α’ Λυκείου, καθώς και οι γονείς τους».

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΡΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αθήνα, 06 Ιουλίου 2014

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, που στοχοποιεί συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο και διασύρει την ιδιωτική εκπαίδευση, αποτελεί μνημείο αντιδεοντολογικής δημοσιογραφίας. Επώνυμος δημοσιογράφος, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές και ασαφείς «πληροφορίες» τύπου τηλεκαφενείου, επιτίθεται στα ιδιωτικά σχολεία, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά στον πρωτοσέλιδο τίτλο μόνο τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, μολονότι παραδέχεται ότι «δεν έχει εξακριβωθεί τίποτε το επιβαρυντικό για το συγκεκριμένο σχολείο»!

Η ανέντιμη και αήθης αυτή επίθεση κατά ενός κλάδου, καθώς και ο «κανιβαλισμός» εναντίον ενός συγκεκριμένου σχολείου χωρίς να υφίσταται το παραμικρό στοιχείο, χωρίς τεκμηρίωση ή διασταύρωση, δεν μπορεί να είναι τυχαία. Και, βέβαια, εγείρονται εύλογα ερωτήματα, γιατί ένα ανύπαρκτο θέμα να γίνει πρώτο θέμα από δημοσιογράφο και εφημερίδα, που διατείνονται ότι αφενός ενημερώνουν αντικειμενικά τους αναγνώστες τους και αφετέρου υπηρετούν την υπεύθυνη δημοσιογραφία.

Η Ιδιωτική Εκπαίδευση στην χώρα μας έχει διαχρονικά αποδείξει την υψηλή ποιότητά της με Πανελλήνιες και Διεθνείς επιτυχίες τόσο των μαθητών και εκπαιδευτικών της, όσο και των σχολείων της. Ο Σύνδεσμός μας θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο και θα συμπαρασταθεί σε όλες τις νομικές ενέργειες, στις οποίες θα προσφύγουν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral