Η υποστηριζόμενη με ηλεκτρονικά παιχνίδια μάθηση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/11/2015 - 10:45 | Author: Newsroom Ipaidia

Ποια είναι τα οφέλη των βιντεοπαιχνιδιών ως εκπαιδευτικά εργαλεία; Οι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια, επειδή θέλουν να πετύχουν. Θέλουν να λύνουν προβλήματα.

Θέλουν ανταποκριθούν στην πρόκληση. Δυστυχώς, το παιχνίδι στο σχολείο δεν ενθαρρύνει αυτού του είδους τα κίνητρα. Αντ’ αυτού, το σχολείο περιορίζεται στις ανταμοιβές και έτσι οι μαθητές στοχεύουν να κερδίσουν καλούς βαθμούς με τον λιγότερο δυνατό κόπο. Η υποστηριζόμενη με ηλεκτρονικά παιχνίδια μάθηση προσφέρει μια εναλλακτική λύση. Είναι συναρπαστική, διότι ενθαρρύνει την πρόκληση και τη μάθηση ταυτόχρονα.

Επιπλέον τα βιντεοπαιχνίδια ελαχιστοποιούν τις συνέπειες της αποτυχίας. Έρευνες έχουν δείξει επανειλημμένως ότι η μάθηση είναι η πρακτική της επανάληψης και της αποτυχίας. Τα βιντεοπαιχνίδια στην εκπαίδευση ενθαρρύνουν μια πιο υγιή στάση απέναντι αποτυχία και την επανάληψη.

Τέλος, έρευνες δίνουν έμφαση στο πόσο σημαντικό είναι να μην ταυτίζονται οι εκπαιδευόμενοι με την επιτυχία ή την αποτυχία τους. Είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι μαθητές ότι αξιολογείται το έργο τους και όχι η προσωπικότητά τους. Δεν είσαι καλός ή κακός στα μαθηματικά, δυσκολεύεσαι με ένα ή δύο συγκεκριμένα προβλήματα. Όσοι παίζουν βιντεοπαιχνίδια το γνωρίζουν ήδη αυτό γιατί τα βιντεοπαιχνίδια είναι σχεδιασμένα να μάθουν στους παίκτες ότι οι ικανότητες αποκτιούνται μέσω της εξάσκησης και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουν να παίζουν. Όλοι μπορούν να γίνουν καλύτεροι σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι και συνεχίζουν να παίζουν μέχρι να το καταφέρουν. Μακάρι οι μαθητές να είχαν τον ίδιο ενθουσιασμό και για το σχολείο!

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Soon Teachers Will Build Their Own Video Games For Learning

mathisi20.gr

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso