ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δυτικής Αθήνας

Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Με εγκύκλιό του ο υφυπουργός παιδείας επιχειρεί να καταργήσει τις άδειες για τη διεξαγωγή των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων, προσθέτοντας ένα ακόμη μέτρο στον ατέλειωτο κατάλογο των αντεργατικών μέτρων και των επιθέσεων ενάντια στο συνδικαλιστικό-εργατικό κίνημα.

·Αφού κατήργησαν κάθε εργασιακό δικαίωμα, αφού δαιμονοποίησαν κάθε απόπειρα αντίστασης, ταυτίζοντας τους αγώνες των εργαζόμενων με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό της υποταγής και του ρουσφετιού των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, συκοφαντώντας κάθε δράση των εργαζομένων σαν «αντικοινωνική συμπεριφορά». Αφού κάθε ταξική συνδικαλιστική συλλογικότητα είναι εξ ορισμού απόλυτα εχθρική στην πολιτική της «νέας» κοινωνίαςπου ευαγγελίζονται, με ανεργία 30%, μισθούς 200 ευρώ, δουλειά και ωράρια λάστιχο, απολύσεις και διαθεσιμότητες, αύξηση ωραρίου και τρομοκρατία, φορολεηλασία και φοροληστεία. Αφού η «ανάπτυξη» και το αγοραίο σχολείο που υπόσχονται κυβέρνηση ΕΕ, τρόικα, Μνημόνια, ΔΝΤ,δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν με συναίνεση, αλλά μόνο με καταστολή και βία, επιχειρούν τώρα να καταργήσουν και τη συνδικαλιστική άδεια της μιας ημέρας για τις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, επιχειρώντας να δυσκολέψουν τη συνδικαλιστική δράση, να την εξαφανίσουν με κάθε τρόπο, ονομάζοντας προνόμιοκάθε δημοκρατικό δικαίωμα γύρω απ’ αυτήν, εσχάτως δε και «αντικοινωνικό» κεκτημένο!

Η δυνατότητα των εργαζόμενων να συνδικαλίζονται και να συναποφασίζουν ελεύθερα αποτελεί δημοκρατικό τους δικαίωμα.Μετά την επιβολή του νόμου της ζούγκλας στον ιδιωτικό τομέα, όπου η συμμετοχή στο συνδικάτο θεωρείται περίπου συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σειρά τώρα έχει και ο δημόσιος τομέας. Κυβέρνηση και ΕΕ διαγωνίζονται και διαγκωνίζονται σε καταστολή και αυταρχισμό. Αυτό που δεν αναγνωρίζουν σήμερα ως δικαίωμα των εργαζομένων, να διεκδικούν συλλογικά, να αποφασίζουν με διαδικασίες βάσης και να αγωνίζονται, θέλουν να το περιορίσουν δραματικά, ακόμα και να το καταργήσουν. Καταγγέλλουμε την νέα αυταρχική αντεργατική ενέργεια της κυβέρνησης και την προσπάθεια να βγουν εκτός νόμου τα συνδικάτα και η εργατική δράση. Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος. Τους λέμε για μια ακόμη φορά ότι η ταξική πάλη, όσες απαγορεύσεις κι αν κάνουν, δε θα σταματήσει. Με τον κοινό συλλογικό αγώνα, την ταξική δράση και τους μαχητικούς μας αγώνες οι εργαζόμενοι θα επιβάλουμε τη δημοκρατία στους τόπους δουλειάς μας,ανατρέποντας την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε καθολική συμμετοχή στις τακτικές εκλοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και στις εκλογές των Σωματείων μας, καταψηφίζοντας τους απολογητές της βάρβαρης πολιτικής και του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ,

ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ.

ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ, 26/11/2013

ΥΣ. Επειδή παρατηρούνται επικίνδυνες εκτροπές από διευθυντές σχολείων, οι οποίοι, «βασιλικότεροι του βασιλέως», ασκούν τα καθήκοντά τους μιμούμενοι τους λοχίες, και μάλιστα τους πλέον κομπλεξικούς εξ αυτών, επικαλούμενοι τη διάτρητη υπουργική -συνδικαλιστικά και νομικά- απόφαση περί «καθηκοντολόγιου» του 2002, κοινοποιούμε σε όλα τα σχολεία και σε όλους τους εκπαιδευτικούς σχετική γνωμοδότηση-ανακοίνωση που καταρρίπτει όλες τις έωλες αιτιάσεις τους. Επιφυλασσόμαστε δε για κάθε συνδικαλιστική και νομική προσφυγή εναντίον τους, στο βαθμό που η συμπεριφορά τους αυτή καταπατάει το διδακτικό ωράριο των συναδέλφων, προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητα και τα δικαιώματά τους και επιβάλλει αντιπαιδαγωγικό κλίμα τρομοκρατίας και βοναπαρτισμού στα σχολεία. Στο θέμα θα επανέλθουμε…