Η φροντίδα για τα ΑμεΑ στο επίκεντρο της χριστουγεννιάτικης γιορτής του ΠΑΜΑΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/12/2019 - 09:26 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Να φέρει τους φοιτητές πιο κοντά στην πραγματικότητα της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία και τις δυσκολίες που ξεπερνούν καθημερινά, είχε στόχο η χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε φέτος το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στο φουαγιέ του ιδρύματος εθελοντές από το Σώμα Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το Κάτι Άλλο» πραγματοποίησαν δύο προσομοιώσεις οπτικής και κινητικής αναπηρίας. Η πρώτη προσομοίωση αφορούσε την κίνηση με αμαξίδια και έγινε συζήτηση σχετικά με το τι σημαίνει βοηθητικό υποστήριγμα κίνησης. Στη δεύτερη προσομοίωση οι εθελοντές φόρεσαν μάσκες ή ειδικά προσαρμοσμένα γυαλιά, ώστε να γίνουν αντιληπτές οι διαφορές μεταξύ οπτικών αναπηριών, δηλαδή το να μη βλέπει κανείς καθόλου, να αντιλαμβάνεται λίγο τη διαφοροποίηση στον φωτισμό, ή να έχει περιορισμένη όραση.

«Κάθε χρόνο μας καλούν από το Τμήμα Εκπαιδευτικής, Κοινωνικής Πολιτικής Αγωγής για να δείξουμε στους πρωτοετείς φοιτητές τη δράση μας και να τους καλέσουμε και για εθελοντισμό στον φορέα μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού του σωματείου, Βαλεντίνη Παπαθανασίου.

Όπως διευκρίνισε «αριθμούμε 100 εθελοντές ετησίως που δραστηριοποιούνται καθημερινά με ένα πολύ συγκεκριμένο και δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης αυτών και 45 άτομα με αναπηρία, που έρχονται καθημερινά πρωί ή απόγευμα και απασχολούνται σε διάφορες δραστηριότητες».

Τα μέλη του σωματείου «Δράση για το κάτι άλλο» διέθεσαν χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και γούρια.

«Είμαστε ένα πανεπιστήμιο που έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στηρίζει τις ανάγκες των ατόμων με ειδικές δυνατότητες , πρόσφατα ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ "Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην Τέχνη – RoDi" , που είχε μεγάλη επιτυχία και σήμερα μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε τις δραστηριότητες μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, καθηγητής Στέλιος Κατρανίδης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το χορωδιακό σύνολο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: