Έγγραφη αναφορά – καταγγελία έλαβε το ipaidia.gr όπως την απέστειλε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ σχετικά με τη  διεξαγωγή των Εθνικών Εξετάσεων Διαγνωστικού Χαρακτήρα – «Ελληνική PISA» ενώ Καμία απάντηση δεν απέστειλε η Δ.Π.Ε. Ηλείας σχετικά με το έγγραφό της για την PISA

«Ελληνική PISA» – Αλλαγή, αυθημερόν, επιλεχθείσας σχολικής μονάδας διενέργειας των Εθνικών Εξετάσεων Διαγνωστικού Χαρακτήρα.

Όπως ανέφεραν χαρακτηρστικά: Οι Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα – «ελληνική PISA» της 10 ης Μαΐου 2023 δεν πραγματοποιήθηκαν πανελληνίως σε πληθώρα σχολικών μονάδων, που είχαν προεπιλεγεί, ακυρώνοντας στην πράξη, για δεύτερη χρονιά, την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4823/2021 , δια των οποίων θεωρούμε ότι επιχειρείται η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιδίωξε, για ακόμα μια φορά, με παράτυπες, αντιδημοκρατικές και παραπλανητικές συμπεριφορές, όπως την προσφυγή στη δικαιοσύνη, την αυταρχική, εκφοβιστική και παραπλανητική συμπεριφορά και την καταπάτηση κάθε έννοιας χρηστής και δημοκρατικής διοίκησης, τη διενέργεια των εξετάσεων σε όλα τα προεπιλεχθέντα σχολεία, βρίσκοντας συμπαραστάτες σε αυτήν τους την προσπάθεια «πρόθυμους» Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι χρησιμοποιώντας όλες ή μέρος των ανωτέρω πρακτικών, επιδίωξαν την διενέργεια των εξετάσεων σε όλα τα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, εξαιτίας της μη απάντησης από τον Διευθυντή Π.Ε. Ηλείας στα ερωτήματα που θέσαμε με το σχετικό έγγραφό μας αναφορικά με όσα συνέβησαν τη 10η Μαΐου 2023, ημέρα διεξαγωγής των Εθνικών Εξετάσεων Διαγνωστικού Χαρακτήρα – «Ελληνική PISA» και νιώθοντας πρωτίστως ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ απέναντι στα μέλη μας, αποφάσισε ομόφωνα:

– Να κοινοποιηθεί το ως άνω σχετικό έγγραφό μας στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και στο ΥΠΑΙΘ, προκειμένου να διερευνηθούν αρμοδίως οι ενέργειες, όπως αυτές αναλυτικά αναφέρονται και αφορούν τόσο στον Διευθυντή Π.Ε. Ηλείας όσο και στον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και να μας δοθούν οι απαντήσεις που αναμένουμε στα ερωτήματά μας

– Να ενημερωθούν τα Μ.Μ.Ε., ο ευρύτερος εκπαιδευτικός κλάδος και η κοινωνία για όσα συνέβησαν, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, όποτε και εάν θιγεί η προσωπικότητα, η αξιοπρέπεια και η επαγγελματική του σταδιοδρομία στο δημόσιο σχολείο.

Σημειώνεται ότι δεν θεωρήθηκε σκόπιμη όλη αυτή η διαδικασία εξ αρχής, έχοντας ως δεδομένη την ΕΓΚΑΙΡΗ και ΕΓΚΥΡΗ απάντηση του Διευθυντή Π.Ε Ηλείας στο έγγραφό μας, οπότε και συνολικά θα ενημερώναμε για όσα συνέβησαν.