Η ΔΑΚΕ Ζακύνθου για την επίσκεψη του κ. Σταύρου Κοντονή σε Λύκεια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/05/2019 - 19:44 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η ΔΑΚΕ καθηγητών Ζακύνθου αποδοκιμάζει την επίσκεψη του Βουλευτή Ζακύνθου κ. Σταύρου Κοντονή σε Λύκεια του Νησιού για την «ενημέρωση» των μαθητών της Γ΄ Λυκείου σχετικά με την ποσόστωση στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που τους αφορά.

ΔΑΚΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Υπενθυμίζουμε στον κ. Κοντονή πως η επίσκεψη του οιουδήποτε πολιτικού προσώπου για ενημέρωση μαθητών απαγορεύεται ρητώς και με πρόσφατες εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας. Ως εκ τούτου, η πρωτοβουλία του στερείται κάθε νομιμοποίησης. Επίσης, του υπενθυμίζουμε ότι η ενημέρωση των μαθητών για όποιο θέμα αφορά στον μαθητικό βίο τους συνιστά εκ του νόμου αρμοδιότητα και υποχρέωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης των σχολείων και των υπηρετούντων σε εκείνα συναδέλφων Καθηγητών.

Αν, λοιπόν, ο κ. Βουλευτής είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ορθή ενημέρωση των μαθητών ή και για ό,τι άλλο, θα έπρεπε να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μόνον. Τα σχολεία δεν αποτελούν χώρο προεκλογικού αγώνα για κανένα πολιτικό πρόσωπο, ιδιαίτερα μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Αναμένουμε, κλείνοντας, την δημόσια αποδοκιμασία της εν λόγω πρωτοβουλίας του κ. Υπουργού τόσο από τον κ. Υπουργό Παιδείας, όσο και από τον κ. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης των Ιονίων Νήσων. Ειδάλλως, ας τοποθετηθούν δημόσια απλώς και μόνον στο ερώτημα με ποία αρμοδιότητα και, οπωσδήποτε, με ποία θεσμική κατοχύρωση επετράπη η είσοδος του κ. Κοντονή σε σχολικούς χώρους για ενημέρωση μαθητών.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso