Λίγο πριν τις εκλογές της ΕΛΜΕ και η προσπάθεια επιβολής διαλυτικών διαδικασιών για το σωματείο συνεχίζεται από τη μεριά της ΔΑΚΕ. Παρά την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, αρνείται να αφαιρέσει από το ψηφοδέλτιό της εκπρόσωπο της Β΄ ΕΛΤΕΕ στο Δήμο Παύλου Μελά. Είναι ο ίδιος που το Δ.Σ. με απόφασή του δεν επέτρεψε να είναι υποψήφιος την περσινή χρονιά.

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ

Παραιτήθηκε, λένε, από το Δ.Σ. της ΕΛΤΕΕ, ορίστηκε όμως εκπρόσωπός της στο Δήμο Παύλου Μελά και παραμένει (τουλάχιστον έως 11/12). Σημειώνουμε ότι η ημερομηνία κατάθεσης ψηφοδελτίων έληγε την Τρίτη 10/12. Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ κατέθεσαν τα ψηφοδέλτιά τους μία ημέρα μετά, προσθέτοντας υποψηφίους και καταπατώντας την απόφαση του Δ.Σ.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ καθόλου δεν ενδιαφέρεται αν τίθεται θέμα καταπάτησης του καταστατικού και εγκυρότητας της εκλογικής διαδικασίας για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και της εκλογής αντιπροσώπων για το επικείμενο συνέδριο της ΕΔΟΘ. Συμπεριφέρονται ως βαρόνοι θεωρώντας ότι μπορούν να καταπατούν το καταστατικό και τις δημοκρατικές διαδικασίες με το θράσος της κυβερνητικής παράταξης που πιστεύει πως η εξουσία της επιτρέπει να κάνει ό,τι θέλει. Γι’ αυτό αδιαφορούν για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού που ακόμη δεν έχει σταλεί στην τελική του μορφή στα μέλη του Δ.Σ., ούτε έχουν συγκαλέσει την Ελεγκτική Επιτροπή για την έγκρισή του. Θεωρούν πως ούτε τους συναδέλφους οφείλουν να ενημερώσουν και να θέσουν τον οικονομικό απολογισμό σε έλεγχο του κλάδου. Γι’ αυτό αδιαφορούν που δεν έχει κατατεθεί κανένας απολογισμός δράσης του Δ.Σ. από το προεδρείο. Γιατί γι’ αυτούς το σωματείο είναι μέσο προώθησης της κυβερνητικής και κομματικής γραμμής και όχι όργανο πάλης των εργαζομένων που πρέπει να λειτουργεί με βάση το καταστατικό, αρχές και αξίες και τις θέσεις του κλάδου.

Γι’ αυτή την εξέλιξη μεγάλες είναι οι ευθύνες της παράταξης των ΣΥΝΕΚ, αλλά και του ΠΑΜΕ, που παρέδωσαν το τιμόνι του σωματείου στη ΔΑΚΕ και συγκρότησαν μαζί προεδρείο το οποίο από κοινού οδήγησε το σωματείο σε εκφυλιστικές πρακτικές (άρνηση υλοποίησης αποφάσεων του Δ.Σ., καταπάτηση του καταστατικού και άρνηση αναγνώρισης των Γενικών Συνελεύσεων, κοινή καταγγελία των τριών κατά της εκπροσώπου των Παρεμβάσεων γιατί μετέφερε αποφάσεις της Γ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ στη Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ, κ.ά.)

Συνεδέλφισσες, συνάδελφοι
η κυβέρνηση εξαπολύει σειρά αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων (ασφαλιστικό, αξιολόγηση, ωράριο, εργασιακά, Λύκειο). Χτυπάει τα σωματεία με τον αντισυνδικαλιστικό νόμο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία, επιδιώκει να ασκήσει ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο εντάσσοντάς τα στη διάταξη «για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και οργανώνει την επίθεση της. Η παραβίαση του καταστατικού από τη μεριά της ΔΑΚΕ στρώνει το έδαφος στην επίθεση αυτή, γι’ αυτό η υπεράσπισή του αποτελεί σημαντικό καθήκον μας. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι το μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής.

Σας καλούμε να δώσετε με την ψήφο σας δύναμη στις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις για να μπει τέλος στη διαλυτική πορεία της ΕΛΜΕ. Για να ξαναγίνει η Ε΄ ΕΛΜΕ αγωνιστική και να μπορέσουμε από καλύτερη θέση να δώσουμε τις μάχες για να μην περάσει η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική επέλαση.