Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας επανέρχεται και καταγγέλλει το ΔΔΕ Πειραιά για την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Για άλλη μια φορά, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (ΔΙΔΕ Πειραιά) προβαίνει σε ενέργειες αυταρχισμού και τρομοκρατίας απέναντι στην ΕΛΜΕ Πειραιά και τους εκπαιδευτικούς, σχετικά με την συνδικαλιστική δράση.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, έχει πραγματοποιήσει:

1) Παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο δύο Διευθυντών Σχολείων επειδή πήραν μέρος στην Απεργία-Αποχή που νόμιμα κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, σχετικά με τους μέντορες-συντονιστές

2) Παρέμβαση στη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, ώστε να διωχθεί αναπληρώτρια συναδέλφισσα που υπηρετεί στη Δυτική Αττική (!), γιατί τόλμησε να ασκήσει κριτική, με βάση τις αποφάσεις του σωματείου της και της ΕΛΜΕ Πειραιά (βλέπε ανακοίνωση ΕΛΜΕ με αρ. Πρωτ. 29/19-2-2023). Η υπόθεση φυσικά έληξε, μπήκε στο αρχείο.

3) Συνεχείς οχλήσεις από το Πειθαρχικό Τμήμα απέναντι σε συναδέλφους και συναδέλφισσες, με τίτλο “Ζητούνται Διευκρινήσεις”, με κάθε πιθανή και απίθανη αφορμή (βλέπε ανακοίνωση ΕΛΜΕ με αρ. Πρωτ. 29/19-2-2023), αναστατώνοντας τη λειτουργία των σχολείων.

4) Άρνηση επί της ουσίας να συναντηθεί με την ΕΛΜΕ Πειραιά και τους υπόλοιπους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (όπως π.χ. φορείς του γονεϊκού κινήματος) για προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, όπως π.χ. συνέβη και πρόσφατα στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά και της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, για το ζήτημα της αδυναμίας εγγραφής μαθητών στην Α’ Γυμνασίου, λόγω έλλειψης χώρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΔΙΔΕ Πειραιά ορίζει συνάντηση με την ΕΛΜΕ μετά τις 30/6, όταν θα έχει λήξει η σχολική χρονιά. Η όλη συμπεριφορά του ΔΙΔΕ Πειραιά είναι βαθειά απαξιωτική και αντιδημοκρατική απέναντι στην ΕΛΜΕ και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με αγώνες και από μόνη της πυροδοτεί εντάσεις. Ο ΔΙΔΕ Πειραιά και ο κάθε ΔΙΔΕ είναι υποχρεωμένος, από το θεσμικό του ρόλο, να συναντιέται με την ΕΛΜΕ και τους γονείς.

5) Τέλος, σαν συνέχεια όλων των παραπάνω, όπως είχε ενημερώσει δημόσια η ΕΛΜΕ Πειραιά στις 11/6/2023, ο ΔΙΔΕ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της προκαταρκτικής ΕΔΕ για την παρέμβαση που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Πειραιά έξω από το 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου την ημέρα των εξετάσεων της PISA, η οποία κρατάει πάνω από ένα μήνα, γιατί πρέπει προφανώς … κάπου να βγάλει!

Αν όμως κάποιος πρέπει να δώσει εξηγήσεις είναι ο ΔΙΔΕ Πειραιά και το ΥΠΑΙΘ (του οποίου εκπρόσωπος είναι σε τελική ανάλυση στον Πειραιά ο ΔΙΔΕ) και όχι φυσικά η ΕΛΜΕ και οι εκπαιδευτικοί:

1) Για την απαράδεκτη, πρωτοφανή ημερίδα της ΔΙΔΕ με θέμα την προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση (!)

2) Για την δραματική κατάσταση με την σχολική στέγη στον Πειραιά, τα δεκάδες προβλήματα, όπως τελευταία του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά, που και αυτό αδυνατεί να εγγράψει όλους τους μαθητές που το αιτούνται (βλέπε ανακοίνωση ΕΛΜΕ με αρ. Πρωτ. 94/22-6-2023), τους σοβάδες που πέφτουν (π.χ. 13ο ΓΕΛ Πειραιά), τα ειδοποιητήρια σε σχολεία για διακοπές ρεύματος (1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, 4ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, 10ο ΓΕΛ Πειραιά κ.α.), την τραγική υποχρηματοδότηση των σχολείων.

3) Για τα εκατοντάδες κενά στα σχολεία μέχρι και τον Απρίλη

4) Για την ανυπαρξία Τμήματος Ένταξης σε ολόκληρο το Πέραμα και τον Κορυδαλλό

5) Για την ομηρία των νεοδιόριστων συναδέλφων/συναδελφισσών και τη μη έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης

Οι εκπαιδευτικοί παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στα τεράστια προβλήματα που γεννά η κυβερνητική πολιτική, ώστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών στη μόρφωση.

Αντιμετωπίζουμε τις διώξεις, τον αυταρχισμό, τα δικαστήρια, επειδή αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, να κλείσουμε το στόμα μας! Κρύβονται, επειδή δεν θέλουν να δώσουν καμία ουσιαστική λύση στα αιτήματά μας. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της όξυνσης της επίθεσης απέναντι στην ΕΛΜΕ Πειραιά και τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα το βάλουμε κάτω, ότι θα τρομοκρατηθούμε!

Απαιτούμε:

ü Να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία σχετικά με την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ ενάντια στο διαγωνισμό της PISA.

ü Να σταματήσει κάθε απόπειρα απαξίωσης, τρομοκράτησης και χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης και του σωματείου.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ