Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Η ανευθυνότητα βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/11/2015 - 21:22 | Author: Newsroom Ipaidia
Η ανευθυνότητα βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Η ανευθυνότητα βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα, όταν μάλιστα αυτή συνοδεύει τα λόγια και τα έργα των ανθρώπων που έχουν στα χέρια τους τα ηνία της εξουσίας.
Η περίπτωση του κ. Φίλη είναι χαρακτηριστική.

Την ώρα που η χώρα βυθίζεται και άλλο στην κρίση, που η Παιδεία και η κουλτούρα των Ελλήνων πνέει τα λοίσθια και η εκπαίδευση έχει μύρια προβλήματα εκείνος άνοιξε το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και γενικότερα της Μικράς Ασίας.

Είναι ανεύθυνο το να νομίζει ο εν λόγω υπουργός ότι μιλώντας δημόσια εκφράζει ως ένας απλός πολίτης την άποψή του. Αυτά που λέγει δημόσια δεν είναι απλώς μια προσωπική ιδεολογική ή επιστημονική άποψη. Είναι κυρίως πολιτική. Αυτό απεδείχθη από το ότι την άποψή του εκμεταλλεύθηκε αμέσως η τουρκική προπαγάνδα.
Είναι ανεύθυνο αυτό που είπε ο κ. Φίλης, γιατί ο λόγος του θα αποτελεί πλέον εσαεί όπλο στα χέρια των γειτόνων μας σε βάρος της ιστορικής αλήθειας. Όσα επιχειρήματα και αν λέγονται, η απάντηση θα είναι, ναι, αλλά ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδος πήρε τη θέση τη δική μας, ότι δεν υπήρξε Γενοκτονία σε βάρος των ομοεθνών του.
Ως προς την ουσία των γεγονότων. Η Βουλή των Ελλήνων, το 1994, και η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών, τον Δεκέμβριο του 1997, ομόφωνα αναγνώρισαν τη Γενοκτονία. Η δεύτερη στο σχετικό ψήφισμά της αναφέρει: «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ότι είναι πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης των Μελετητών Γενοκτονιών, ότι η Οθωμανική εκστρατεία εναντίον των χριστιανικών μειονοτήτων της αυτοκρατορίας, μεταξύ των ετών 1914 και 1923, συνιστούν γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Ποντίων και των Ελλήνων της Ανατολίας».
Οι Αρμένιοι, φέτος, εκατό χρόνια από την έναρξη της σε βάρος τους Γενοκτονίας, τιμούν τα θύματα της και έχουν αποδυθεί σε μια έντονη προσπάθεια αυτή να αναγνωριστεί διεθνώς. Έως σήμερα 29 κράτη την έχουν αναγνωρίσει επισήμως, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Βουλγαρία. Οι Αρμένιοι αναγνωρίζουν ότι Γενοκτονία υπέστησαν επίσης οι Έλληνες και οι Ασσύριοι Χριστιανοί. Οι Ασσύριοι στη Βοστόνη των ΗΠΑ ανήγειραν μνημείο για τη Γενοκτονία των συμπατριωτών τους, των Ελλήνων και των Αρμενίων, θυμάτων της Γενοκτονίας 1915-1918. Ο κ. Φίλης, μέλος της Ελληνικής κυβέρνησης την αρνείται…
Μια υπενθύμιση στον κ. Φίλη: Στα 50χρονα από τη Γενοκτονία των Αρμενίων η εφημερίδα «Μοντ» έγραψε, στις 22 Απριλίου 1965, ότι για πρώτη φορά το δόγμα της Γενοκτονίας διατυπώθηκε και εφαρμόστηκε από τους νεότουρκους Ταλαάτ και Κεμάλ «μαθητής των οποίων υπήρξε ο Χίτλερ…». Αυτός όταν αποφάσισε να κατακτήσει την Πολωνία, το 1939, διέταξε τους στρατηγούς του να εφαρμόσουν το σχέδιο Γενοκτονίας των Ταλάτ και Κεμάλ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιος σήμερα μιλάει για τους Αρμενίους;…».
Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso