Το ημερήσιο Γυμνάσιο-ΛΤ Γενναδίου επισκέφθηκε ως εταίρος του προγράμματος ΚΑ229 + «Better European Education System» (for a better European Inclusion) με κωδικό 2019-1-IT02-KA229-062745_4, στην πόλη Μπρέσια της Ιταλίας το Liceo Scientifico Statale N. Copernico.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από 05/02/2022 έως 12/02/2022. Συμμετείχαν επτά μαθητές του Γυμνασίου-Λ.Τ. και, συγκεκριμένα, η Μέτσι Ιωάννα, ο Παπαβασιλείου Γεώργιος, η Καπάι Ραφαέλλα, η Μαλάι Κορίνα, ο Καρεμάνι Κλάιντι και ο Νομικού Μιχαήλ, καθώς και τρεις εκπαιδευτικοί μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος, ο υποδιευθυντής κύριος Σεΐτης Κωνσταντίνος ως αρχηγός της αποστολής, η κυρία Λαδά Μαλαματή και η κυρία Λουκάκη Μαριάνθη, ως συνοδοί των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των συμμετεχόντων σχολείων έλαβαν μέρος σε ποικίλες διαθεματικές και διεπιστημονικές δραστηριότητες  με στόχο την ανάδειξη των δεξιοτήτων και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης. Επίσης, υλοποιήθηκαν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς τόπους και μουσεία, ώστε να έρθουν σε επαφή με την τοπική ιστορία και κουλτούρα, αλλά και να γευθούν την τοπική κουζίνα

Πρωτοβουλία της ελληνικής αντιπροσωπίας ήταν η πρόσκληση της προέδρου του ελληνικού Συλλόγου της Μπρέσια και ιατρού στο τοπικό νοσοκομείο, κυρίας Χριστίνας Αυγουστινάκη, η οποία κατά την επίσκεψή της μας ενημέρωσε για την ελληνική κοινότητα αλλά και για τον τρόπο που η περιοχή της Μπρέσια και του Μπέργκαμο αντιμετώπισαν την πανδημία Covid-19.

Αποκορύφωμα της επίσκεψης εκεί ήταν η συνάντησή μας με τον Δήμαρχο της πόλης κύριο Emilio del Bono στο Δημαρχείο, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για ζητήματα του Δήμου της Μπρέσια, αναπτύχθηκαν εποικοδομητικοί διάλογοι και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε ιταλικές οικογένειες, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τον ιταλικό τρόπο ζωής, να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες των εν λόγω οικογενειών και να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της Μπρέσια (Βερόνα, λίμνη Γκάρντα κλπ.).

Η εν λόγω επίσκεψη είχε πολλαπλά διδακτικά, κοινωνικά και ατομικά ευεργετήματα και αποκτήθηκαν πολύτιμες εμπειρίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι τέτοιες δραστηριότητες  συντελούν στη δημιουργία ισχυρών δεσμών φιλίας ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Από τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου-ΛΤ Γενναδίου Ρόδου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ «Better European Education System» (for a better European Inclusion)

Ο Διευθυντής

 

Καβάλλας Δημήτριος

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ