Γαβρόγλου: "Θα επαναφέρουμε το άσυλο στα ΑΕΙ – Είναι θέμα ευθύνης των φοιτητών"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/06/2017 - 16:33 | Author: Newsroom Ipaidia

Αμετακίνητος όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την και ειδικότερα για το θέμα της επαναφοράς του ασύλου εμφανίστηκε ο .

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το νομοσχέδιο δεν πάει πίσω την ανώτατη εκπαίδευση τονίζοντας ότι είναι θέμα ευθύνης να συμμετέχει ο φοιτητής για τα θέματα που τον αφορούν.

Επιτέθηκε, δε, στους επικριτές όσων προτείνει η κυβέρνηση λέγοντας: «τις συναλλαγές τις έκαναν οι φοιτητές ή και οι καθηγητές; Βλέπω τώρα πρώην πρυτάνεις με άρθρα πύρινα όταν όλοι γνωρίζουμε πώς έγιναν πρυτάνεις».

Χαρακτήρισε κινδυνολογία όσα λένε Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης για το θέμα αυτό προσθέτοντας ότι «θα επιμείνω στο θέμα της επαναφοράς του ασύλου, είναι τρεις σειρές σε ένα κείμενο 100 και πλέον σελίδες».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη νέα αρχιτεκτονική του Λυκείου ο υπουργός Παιδείας στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ είπε ότι «τα παιδιά θα γνωρίζουν την αρχιτεκτονική πριν τον Σεπτέμβριο. Η Α Λυκείου θα είναι ίδια πάνω κάτω, η Β και Γ Λυκείου θα αναμορφωθεί πλήρως και αυτό θα αφορά παιδιά που θα πάνε τώρα στην Α Λυκείου».

Όπως είπε το εθνικό απολυτήριο θα προκύπτει από όλα τα μαθήματα και από τις εξετάσεις που θα γίνονται σε ορισμένα από αυτά προσθέτοντας ότι «για το τέλος-τέλος της διαδρομής δίνει εξετάσεις παίρνεις απολυτήριο και μπαίνεις στη σχολή».

Ειδικά για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ο υπουργός Παιδείας είπε ότι πήγα πολύ καλά από άποψη περιεχομένου ενώ απαντώντας στην κριτική για τα θέματα των Μαθηματικών είπε ότι «δεν καταστρέψαμε κανέναν. Αν κάποιος ήταν διαβασμένος έφτανε το 18 και για το έξτρα ήθελε λίγο παραπάνω σκέψη».

«Να είναι σίγουροι ότι κανείς δεν θα πειραματιστεί στις πλάτες των μαθητών. Προφανώς θα υπάρξουν αναταράξεις και γι' αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» συμπλήρωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Όσον αφορά τα θρησκευτικά υποστήριξε ότι οι συζητήσεις έχουν πάει εποικοδομητικά «κι εμείς προχωράμε στην έκδοση υπουργικών αποφάσεων και έκδοσης βιβλίων αλλά φέτος θα προχωρήσουμε με τον φάκελο του μαθητή».

Ερωτηθείς για τις αλλαγές στο μάθημα της ιστορίας είπε ότι «σε όλα τα μέρη του κόσμου πάρχει μια διάσταση στη δημόσια ιστορία και το αποτέλεσμα των ερευνών της ιστορίας» προαναγγέλλοντας ότι το επόμενο βήμα για το υπουργείο Παιδείας θα είναι μια επιτροπή για θέματα φυσικών επιστημών που θα συγκροτηθεί αυτή την εβδομάδα.

Όσον αφορά, τέλος, την εξαγγελία για είσοδο στα ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις των παιδιών Ρομά ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά των Ρομά που τελειώνουν τα Λύκεια. Ούτε πολύ κόσμος είναι αυτός ούτε θα καταρρεύσει το πράγμα».

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: