Γαβρόγλου για ΕΑΠ: Iδρύεται Εθνικό Κέντρο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/03/2019 - 14:17 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Αποσύρεται η πρόταση σύνδεσης του με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας μετά τις οξείες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το θέμα, ενώ τώρα το υπουργείο Παιδείας το συνδέει με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών!

Οπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Παιδείας δεν υπήρξε σκέψη να αλλάξει ο χαρακτήρας του Ιδρύματος (που όμως τελικά αλλάζει), ενώ θα χορηγείται από το ΕΑΠ στο μέλλον πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας σε όλους τους εν ενεργεία φοιτητές των πολυτεχνικών σχολών δωρεάν.

Οπως ανέφερε ο κ. , ιδρύεται Εθνικό Κέντρο εκπαιδευτικών, το οποίο θα υλοποιεί τα προγράμματα επιμόρφωσης για όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, με χρήματα που εξασφαλίζονται μέσω ΕΣΠΑ. Κάθε ειδικό πρόγραμμα θα πραγματοποιείται τόσο εξ αποστάσεως όσο και δια ζώσης.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Ακόμη, δημιουργείται Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο εντός του ΕΑΠ

Όσον αφορά το προσωπικό, καθιερώνονται τριετείς συμβάσεις για ένα ποσοστό εκπαιδευτικών και αναβαθμίζονται οι συνεργαζόμενοι διδάσκοντες του που ξεπερνούν σήμερα τις 2.000 άτομα.

Αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα, ο υπουργός Παιδείας κάλεσε τη διοικούσα επιτροπή να συζητήσει προτάσεις με τις οποίες οι φοιτητές να εργάζονται στην Εκπαίδευση, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ.

Επιστολή- έκκληση από την ακαδημαϊκή κοινότητα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για μη κατάργηση του ΕΑΠ

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στην ανακοίνωση των Κοσμητόρων του ΕΑΠ και της Ν. Κεραμέως

Γαβρόγλου για Κοσμήτορες ΕΑΠ: Μάγκες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από τα ΑΕΙ

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso