Φοιτητές Βιολογίας: Δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις πρακτικές μας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/02/2021 - 18:33 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει το τρίτο διαδοχικό ακαδημαϊκό εξάμηνο υπό συνθήκες πανδημίας. Από τον προηγούμενο Μάρτιο όλες οι παραδόσεις γίνονται εξ αποστάσεως, αλλά και η εκπαίδευση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών στα εργαστήρια και στο πεδίο έχε διακοπεί πλήρως, με μία έντρομη εξαίρεση τον Οκτώβριο, αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων.

Οδηγούμαστε επομένως προς την αποφοίτηση μιας πρώτης σειράς νέων βιοεπιστημόνων με εξαιρετικά περιορισμένη πρακτική εκπαίδευση σε κρίσιμες πτυχές της επιστήμης τους.

Το πρόβλημα μάλιστα είναι ιδιαίτερα έντονο για όσους πρέπει να ολοκληρώσουν τις πτυχιακές τους εργασίες, καθώς με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα η παρουσία τους στους εργαστηριακούς χώρους και η μετακίνηση στην ύπαιθρο δικαιολογείται μόνο με την ύπαρξη σύμβασης εργασίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων καλεί το υπουργείο Παιδείας σε διάλογο ώστε να βρεθεί άμεσα η λύση στην πιεστική αυτή κατάσταση και να εξασφαλιστεί η επιστημονική επάρκεια των αποφοίτων και η συνέχιση της ερευνητικής δραστηριότητας με ασφάλεια και λογική. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: