Ο κ. Πιερρακάκης επισκέφτηκε το Πρότυπο Γυμνάσιο και το Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου , κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Κρήτη. Εκεί ανακοίνωσε πως μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έχουν φτάσει σε όλα τα σχολεία της χώρας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι διαδραστικοί πίνακες,

Όπως είπε «ήδη βρίσκονται σε εκατοντάδες τάξεις αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες διδασκαλίας και την εμπειρία των μαθητών».

Εχοντας τον εκπαιδευτικό στο επίκεντρο, στόχος είναι η ενίσχυσή του με σύγχρονα εργαλεία διδασκαλίας και η απαλλαγή του από περιττά διοικητικά βάρη που δημιουργεί η γραφειοκρατία, τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Πιερρακάκης, ο οποίος είχε συνάντηση με εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, όπου τον υποδέχτηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής κος Εμμανουήλ Καρτσωνάκης. Τέλος, αναφορικά με τους διαδραστικούς πίνακες, το ΥΠΑΙΘΑ έχει συλλέξει δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον σχεδιασμό προμήθειας και εγκατάστασης διαδραστικών συστημάτων σε αίθουσες διδασκαλίας μαθημάτων γενικής παιδείας και σε εργαστήρια των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής στις σχολικές μονάδες της επικράτειας.

Ακολουθεί η αναφορά του Υπουργού στην επίσκεψη του στο Πρότυπο Γυμνάσιο και το Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου

«Επισκέφτηκα σήμερα το Πρότυπο Γυμνάσιο και το Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου, δύο σχολεία που αποτελούν υπόδειγμα σχολικού περιβάλλοντος και επιπέδου διδασκαλίας. Συζητήσαμε με εκπαιδευτικούς και μαθητές για το πώς θα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους. Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω στην πράξη πόσο αναβαθμίζουν τις δυνατότητες διδασκαλίας και την εμπειρία των μαθητών οι διαδραστικοί πίνακες που ήδη βρίσκονται σε εκατοντάδες τάξεις και σύντομα θα βρίσκονται σε όλα τα σχολεία της χώρας. Στη συνέχεια είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με εκπαιδευτικούς Α´βάθμιας και Β´βάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, όπου μας υποδέχτηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εμμ. Καρτσωνάκης. Ο σχεδιασμός μας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έχει τον εκπαιδευτικό στο επίκεντρο. Θέλουμε να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες των δασκάλων και των καθηγητών μας, ενισχύοντάς τους με σύγχρονα εργαλεία διδασκαλίας και απαλλάσσοντάς τους από περιττά διοικητικά βάρη που δημιουργεί η γραφειοκρατία».