Ολοκληρώθηκαν τα ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚA ΣΕΜΙΝΑΡΙA του με τίτλο «Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας για την Υποστήριξη των NEETs ˗ Νέοι 15-29 ετών εκτός δομών απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης»

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα δύο επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα: «Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας για την Υποστήριξη των NEETs ˗ Νέοι 15-29 ετών εκτός δομών απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης» που διοργάνωσεο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. – Κέντρο Euroguidance της Ελλάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της Γ.Σ.Ε.Ε. στην Αθήνα στις 10,11 & 12 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ & στη Θεσσαλονίκη στις 24, 25 & 26 Νοεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Στόχος των σεμιναρίων ήταν να ενισχυθούν οι επαγγελματίες της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας με επικαιροποιημένες γνώσεις για τις διεθνείς εξελίξεις και να εφοδιαστούν με νέες δεξιότητες που θα στηρίξουν το έργο τους στη διαδικασία της επαναδραστηριοποίησης των νέων NEETs στον κοινωνικό ιστό και στις δομές απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης. Τα σεμινάρια, διάρκειας 35 ωρών έκαστο, περιελάμβαναν θεωρητικές εισηγήσεις, βιωματική εκπαίδευση καθώς και εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση με μελέτη πρόσθετου υλικού και εκπόνηση εργασιών.

Επίσημους χαιρετισμούς στις εργασίες των σεμιναρίων πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. κ. Βασίλειος Δαγδιλέλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π κ. Καραγκούνης Σταύρος, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κου Παυσανία Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κας Ράνιας Αντωνοπούλου, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Μαρία Καραμεσίνη, ο Διευθυντής του CEDEFOP κ. James Calleja, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ελευθεριάδης, η Επίκουρη Καθηγήτρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ κα Ιωάννα Παπαβασιλείου, o Περιφερειακός Διευθυντής Α’ θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ανανιάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ κ. Μιχάλης Κουρουτός. Τις εργασίες των σεμιναρίων συντόνισε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΕΟΠΠΕΠ κα Φωτεινή Βλαχάκη με τη συμμετοχή εκλεκτών ειδικών επιστημόνων – εκπαιδευτών από το ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ και τον ΕΟΠΠΕΠ. Τα σεμινάρια παρακολούθησαν συνολικά 450 περίπου σύμβουλοι σταδιοδρομίας και επαγγελματίες συναφών υπηρεσιών από το χώρο της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και απασχόλησης από όλη την Ελλάδα.

Το επιστημονικό υποστηρικτικό – εκπαιδευτικό υλικό των σεμιναρίων βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο

Τις παρουσιάσεις των σεμιναρίων μπορείτε να τις αναζητήσετε στο δικτυακό τόπο του ΕΟΠΠΕΠ στις Εκδηλώσεις.

«Η δράση αυτή υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Πρόγραμμα δράσεων 2016 του Κέντρου EUROGUIDANCE της Ελλάδας – 50% Erasmus+ & 50% Εθνική Συμμετοχή)»

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ