Σε απάντησή του στη Βουλή  ο Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι η λύση των παραρτημάτων ήταν μια λύση συγκυριακή εντελώς, η οποία εκτιμήθηκε και αξιολογήθηκε ότι εκπαιδευτικά δεν λειτουργεί σωστά.

«Κατάργηση σχολικών μονάδων ορεινών, απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών» ανέφερε ” μην επιμένετε στη συνέχιση αυτών των παραρτημάτων, παρά μόνο στην ίδρυση κανονικών σχολείων, έστω και ολιγοθέσιων, για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα”.

“Θέλουμε να εξασφαλίσουμε με όποιον καλύτερο τρόπο γίνεται την λειτουργία κανονικών σχολείων, ολιγοθέσιων ενδεχομένως, που τώρα θα γίνουν και ολοήμερα όλα τα ολιγοθέσια, ή με νέα δημοτικά”. Μάλιστα, από τον Σεπτέμβρη και μετά, για πρώτη φορά οκτακόσια τριάντα επτά ολιγοθέσια σχολεία θα γίνουν ολοήμερα.

“Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να ενισχύσουμε τα ολιγοθέσια σχολεία, τα οποία είναι στις εσχατιές της χώρας μας. Ενώ υπάρχει ενδεχομένως μια διάσταση σε πολλούς συμπολίτες μας ότι αυτά είναι υποβαθμισμένα, πρέπει να κλείσουν κ.λπ., εμείς θεωρούμε το ακριβώς αντίθετο, ακριβώς για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στα οποία αναφερθήκατε.”

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ