Το θέμα αυτό αφορά χιλιάδες συναδέλφους και όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει η 31η Δεκεμβρίου 2016, το άγχος μεγαλώνει.
Άγχος για να μαζευτούν τα έγγραφα που απαιτούνται, να σταλούν στο ΓΛΚ, μέσω των ιδίων, των Διευθύνσεων, δικηγόρων, και αφού φτάσουν, ποιος θα είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου και ποιος θα τους ενημερώσει σχετικά;
Για όλα αυτά τα χιλιάδες ερωτήματα, όπως γίνεται πάντα, είναι και οι απαντήσεις που δίνονται!
Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης δίνουμε κάποιες διευκρινήσεις σε κάποια από τα ερωτήματα των συναδέλφων, όπως:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γίνεται να τα στείλω απευθείας στο ΓΛΚ και να πάρω αριθμό πρωτοκόλλου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΝΑΙ. Ισχύει η σφραγίδα του Ταχυδρομείου ή της εταιρείας courier και θα πρωτοκολληθεί ΑΜΕΣΩΣ.

—————————————–

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει πρόβλημα με το Πρωτόκολλο του ΓΛΚ και έχουν μαζευτεί χιλιάδες αιτήσεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι αιτήσεις που πηγαίνουν στο ΓΛΚ διεκπεραιώνονται ΑΜΕΣΩΣ.

——————————————

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν στείλω εμπρόθεσμα (μέχρι 31/12/2016) τα έγγραφα υπάρχει περίπτωση να πρωτοκολληθούν μετά την 1/1/2017 και να έχω παραπάνω χρεώσεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Πρώτον, γιατί πρωτοκολλούνται ΑΜΕΣΩΣ και δεύτερον, γιατί ισχύει η σφραγίδα του ταχυδρομείου και θα πρωτοκολληθούν με το καθεστώς που ισχύει για τις χρεώσεις μέχρι 31/12/2016.

—————————————-

ΕΡΩΤΗΣΗ: Χρειάζεται να βάλω δικηγόρο για να πρωτοκολλήσω τα έγγραφά μου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΟΧΙ. Μπορούν να σταλούν ταχυδρομικά ή να πάει ο ενδιαφερόμενος ο ίδιος να καταθέσει τα έγγραφα. Η διαδικασία είναι απλή και καθόλου χρονοβόρα. Για την διαδικασία αυτή δεν είναι απαραίτητη η παρουσία δικηγόρου.
—————————————


Αθήνα, 16/12/2016

Ο.Λ.Μ.Ε.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2016


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, έχει γίνει αποδέκτης ανησυχιών που εκφράζεται από πολλούς συναδέλφους, ότι δεν θα μπορέσουν να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μέχρι τις 31-12-16 οι αιτήσεις αναγνώρισης των πλασματικών χρόνων ασφάλισης που πρέπει να γίνουν μέσα στο 2016 (από 1-1-17 αλλάζει ο υπολογισμός του ποσού αναγνώρισης).

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αναζητώντας λύση στο πρόβλημα των συναδέλφων, μετά από συνάντηση και συνεννόηση με τις υπηρεσίες του ΓΛΚ προχώρησε στην παρακάτω συμφωνία.

Όσοι συνάδελφοι προτίθενται να κάνουν αίτηση αναγνώρισης πλασματικών χρόνων και αρνούνται να τις παραλάβουν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταθέτουν στις ΕΛΜΕ τους σε φάκελο (την αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά) μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2016.

Οι ΕΛΜΕ αποστέλλουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ με COURIER (και όχι συστημένα) μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2016 στην ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2, 10563 ΑΘΗΝΑ) συνολικά τις αιτήσεις μαζί με ονομαστική κατάσταση των συναδέλφων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα παραδώσει στο ΓΛΚ το σύνολο των αιτήσεων των συναδέλφων που έχει συγκεντρώσει μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2016, εξασφαλίζοντας ότι θα πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου εντός του 2016.

Παρακαλούνται οι ΕΛΜΕ να ενημερώσουν άμεσα τους συναδέλφους στα σχολεία και να τηρήσουν αυστηρά τις ημερομηνίες.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ