Ένα μήνα χωρίς τηλέφωνο και internet το Λύκειο στο Σιμόπουλο του δήμου Ήλιδας…

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/10/2014 - 12:10 | Author: Newsroom Ipaidia

Απίστευτο και όμως ελληνικό αυτό που συμβαίνει με το Λύκειο στο Σιμόπουλο του δήμου Ήλιδας με τους αρμοδίους του ΟΤΕ να το έχουν αφήσει για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς τηλεφωνική σύνδεση και χωρίς σύνδεση με το internet!

Ακούγεται εξωπραγματικό είναι όμως η πραγματικότητα και δυστυχώς πλήττεται αυτή τη στιγμή ο χώρος της εκπαίδευσης, επειδή κάποιοι σε αυτή τη χώρα αποδεικνύονται άκρως δυσκίνητοι για να δώσουν λύσεις, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η αδιαφορία ή η αδυναμία τους.

Πρόβλημα εξαρχής

Το Λύκειο Σιμοπούλου έφυγε από τις λυόμενες αίθουσες στα τέλη Σεπτεμβρίου και μεταφέρθηκε στο πρώην Δημαρχείο Σιμοπούλου, που διαμορφώθηκε σε σχολικό κτίριο.

Ως όφειλε ο διευθυντής της σχολικής μονάδας κ. Χρήστος Σχοινάς, προχώρησε τις διαδικασίες για να διακοπεί η τηλεφωνική σύνδεση του σχολείου από τις λυόμενες αίθουσες και να συνδεθεί εκ νέου στο νέο κτίριο.

Επειδή όμως η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, στην προκειμένη περίπτωση τα προβλήματα ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα διακοπής της τηλεφωνικής σύνδεσης. Ο κ. Σχοινάς τηλεφώνησε αρχικά στο νούμερο 1388 για να ζητήσει διακοπή, παραπέμφθηκε στο κατάστημα της Αμαλιάδας για να υποβάλλει τη σχετική αίτηση, στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην Αθήνα και πάει λέγοντας, η ουσία είναι ότι τελικά η αίτηση υποβλήθηκε και η τηλεφωνική σύνδεση διεκόπη στις 22 Σεπτεμβρίου.

Από τότε, το τηλέφωνο του Λυκείου Σιμοπούλου δεν ξαναχτύπησε, αφού οι αρμόδιοι του ΟΤΕ μερίμνησαν για τη διακοπή, όχι όμως και για την επανασύνδεση.

Στην αναμονή

Μάταια περιμένουν εδώ και ένα μήνα μαθητές και εκπαιδευτικοί, το τηλέφωνο δεν χτυπά. Ο διευθυντής του σχολείου έχει μπλέξει σε έναν κυκεώνα και ο άνθρωπος δεν ξέρει πλέον τι να κάνει, αφού καθημερινά απευθύνεται σε Αμαλιάδα, Πύργο, Πάτρα, Αθήνα και πάλι από την αρχή, αλλά λύση στο πρόβλημα δεν υπάρχει.

Ο τάδε δηλώνει αναρμόδιος, ο δείνα το ίδιο, από την άλλη δεν υπάρχει συνεργείο, μετά προκύπτει η μεταφορά μιας κολώνας, αμέτρητες δικαιολογίες αλλά καμία ουσιαστική απάντηση και κυρίως λύση.

«Κανείς δεν είναι υπεύθυνος να δώσει υπεύθυνη απάντηση η ουσία όμως είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο. Μου λένε ότι έχουν άλλοι προτεραιότητα και έχουν αφήσει το σχολείο για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς τηλέφωνο. Δεν ξέρω πλέον που να απευθυνθώ» αναφέρει στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο κ. Σχοινάς.

Εκτός του ότι δεν υπάρχει τηλέφωνο και το σχολείο είναι αποκομμένο, με αποτέλεσμα ο διευθυντής να επικοινωνεί αποκλειστικά με το κινητό του με ότι συνεπάγεται αυτό και ειδικά όταν μιλά με ΟΤΕ ο άνθρωπος χρεώνεται μισάωρα στην αναμονή, δεν υπάρχει σύνδεση internet. Το σχολείο έχει αποκοπεί από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία, ο διευθυντής τρέχει στο Γυμνάσιο να τυπώσει ότι προλαβαίνει και αναγκάστηκε το διήμερο να πάρει τον εκτυπωτή στο σπίτι του για να τυπώσει όλα τα έγγραφα προκειμένου να αρχίσουν να απαντούν οι καθηγητές, αν και θα τους πάρει κανένα δίμηνο να δώσουν απολογία με την αλληλογραφία που έχει συγκεντρωθεί τόσο καιρό.

Και φυσικά, οι μαθητές δεν μπορούν να κάνουν project γιατί δεν έχουν internet και φυσικά το σχολείο υπολειτουργεί, μέχρι να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι του ΟΤΕ και να κατανοήσουν ότι το σχολείο πρέπει να λειτουργήσει γιατί τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.

Loading...
  • europalso   ideascentral