Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βαθέως Σάμου κατέθεσε αγωγή με απαίτηση αποζημίωσης 50.000 ευρώ σε δασκάλα που είχε στοχοποιηθεί, επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα το δικαίωμα που έχει κάθε παιδί, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος ή θρησκείας να μορφωθεί και να πάει σχολείο.

ΕΛΜΕ Λευκάδας

Ως Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα το γεγονός αυτό και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στη συνάδελφό μας που υπερασπίστηκε έμπρακτα τις θέσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών συνολικά για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικών είναι να παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και να διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας έτσι ώστε πάνω απ’ όλα να αγαπούν τους ανθρώπους, να τους μάθουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

Τα σχολεία πρέπει να θωρακιστούν από αντιλήψεις και πράξεις που παραβιάζουν τα αναφαίρετα δικαιώματα όλων των παιδιών στη μόρφωση και τέτοιες αδιανόητες για την εκπαιδευτική κοινότητα ενέργειες, με στόχο τους εκπαιδευτικούς, δεν μας τρομάζουν.

– Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μορφωθεί, πόσο μάλλον των προσφυγόπουλων και των θυμάτων ιμπεριαλιστικών πολέμων!

– Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη αγωγή εναντίον της συναδέλφου.

– Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς στη Σάμο καθώς και τα εκπαιδευτικά σωματεία όλης της χώρας να στηρίξουν και την ίδια και το αίτημα απόσυρσης της αγωγής.

– Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν όλους τους εκπαιδευτικούς που στοχοποιούνται ή διώκονται επειδή υπερασπίζονται τα δικαιώματα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

– Είμαστε στο πλευρό της συναδέλφου μας, όπως και κάθε άλλου συναδέλφου που μπορεί να βρεθεί στη θέση της και καλούμε το ίδιο να πράξουν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ με συνδικαλιστική, νομική και οικονομική κάλυψη!