Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη πως δεκάχρονος σε των Χανίων, επέστρεψε σπίτι του με σημάδια στα χέρια και την πλάτη, από τον δάσκαλο του.

«Πήγα να τον πιάσω και μου λέει ‘α πονάω’ του λέω τι έπαθες ‘ε ο δάσκαλος’ μου λέει. Τον έπιασε σφιχτά και τον σήκωσε στον αέρα από τα πλευρά».

Είχε προηγηθεί το ξέσπασμα του νεαρού δασκάλου, σύμφωνα με μαρτυρίες, σε μια συμμαθήτρια του αγοριού.

«Την πετάει στο θρανίο και την τσίμπησε και μετά πιάνει τον γιο μου από τα πλευρά και είναι γεμάτο μελανιές το παιδί».

«Με το που το έμαθα εγώ αυτό τη ρώτησα τη μικρή αν όντως ισχύει αυτό το πράγμα μου λέει ναι έχει ξαναγίνει κι άλλα μας έχει κάνει. Δεν γνωρίζω τον τρόπο και για ποιον λόγο δεν το είπαν τα παιδιά ίσως επειδή φοβόντουσαν επειδή τα μάλωνε γιατί δεν ήταν φρόνιμα», λέει από την πλευρά του ο πατέρας της 10χρονης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο δάσκαλος ήταν ιδιαίτερα οξύθυμος κι είχε μάλιστα προειδοποιήσει τους μαθητές για αυτήν τη συμπεριφορά του ενώ οι φωνές του μέσα στην τάξη ακούγονταν συχνά από μακριά.

Το θέμα έφθασε στον διευθυντή του δημοτικού, ο δάσκαλος απομακρύνθηκε αφού ζήτησε συγγνώμη. Οι γονείς θεώρησαν το θέμα λήξαν, μέχρι την στιγμή που έμαθαν πως ο δάσκαλος μετατέθηκε σε άλλο σχολείο.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν πως ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου έναν μήνα και ακόμη είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική ερευνά από την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης.

Για τα περιστατικά έγινε αναφορά στη Διεύθυνση του σχολείου από τους γονείς. Όπως υποστήριξε ένας εκ των γονέων η διεύθυνση του είχε πει τότε ότι είχε ήδη κινήσει διαδικασίες και είχε λάβει τα μέτρα της. Πράγματι, ο δάσκαλος μετά την παρέμβαση που έγινε ζήτησε συγγνώμη από όλα τα παιδιά της τάξης και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο σχολείο.

Αυτό ωστόσο που προκάλεσε ανησυχία στους γονείς είναι το γεγονός ότι ενημερώθηκαν πως ο συγκεκριμένος δάσκαλος απομακρύνθηκε μεν από το δικό τους δημοτικό, συνεχίζει όμως να διδάσκει σε άλλο σχολείο του νομού Χανίων, διερωτώμενοι γιατί ένας εκπαιδευτικός που έχει επιδείξει τέτοια συμπεριφορά παραμένει στην εκπαίδευση.

Σε επικοινωνία του Flashnews με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πόπη Ψαρουδάκη για το θέμα, η κα Ψαρουδάκη δήλωσε:

«Σε κάθε περίπτωση γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Όποιος γονέας ανησυχεί είμαστε ανοιχτή ως Διεύθυνση Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, να μιλήσουμε μαζί του και να του εξηγήσουμε. Αν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε και θέλουν να το καταγγείλουν, επίσης είμαστε έτοιμοι να το διερευνήσουμε. Οι γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους μπορούν να έρθουν στη Διεύθυνση να συζητήσουμε και να δούμε ποιες είναι οι ανησυχίες τους. Σε κάθε περίπτωση η Διεύθυνση όταν συμβαίνει κάτι προβαίνει στις νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες.»