Για αυταρχική συμπεριφορά καταγγέλλει Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ Θ, την Διευθύντρια Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη Διευθύντρια Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης για βαθύτατα αντιδημοκρατική συμπεριφορά απέναντι στους εκπαιδευτικούς και το σωματείο μας, την ΕΛΜΕ.

Σε παράσταση που πραγματοποίησαν οι ΕΛΜΕ χθες Πέμπτη 22/10  στη Διεύθυνση για να καταγγείλουν την Υπουργό Παιδείας για τις εκλογές παρωδία που οργανώνει με ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υ.Σ. και να αποσύρουν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που απέχουν, το Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ κάλεσε και τους συναδέλφους των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για να απαιτήσουν την απόσυρση της απαράδεκτης απόφασής της σχετικά με τα γραφεία των καθηγητών που τα μετατρέπει σε αίθουσες διδασκαλίας.

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια για Διευθυντή εκπαίδευσης αρνήθηκε να ακούσει τους εκπροσώπους της Ε΄ ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Διέκοψε μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ που πήρε το λόγο για να θέσει το ζήτημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, απάντησε ότι το θέμα το έχει λύσει και αποχώρησε από τη συνάντηση. Στις διαμαρτυρίες όλων των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και των συναδέλφων των ΕΠΑΛ, απάντησε ότι τα «θέματα λειτουργίας των σχολείων δεν αφορούν τα σωματεία και τους εκπαιδευτικούς, αλλά μόνο τη Διεύθυνση»!

Η στάση της δεν αντίκειται μόνο στην θεσμική της υποχρέωση να δέχεται τους εκπροσώπους των σωματείων, να ακούει τις διεκδικήσεις τους και να παίρνει θέση. Αποδεικνύει ότι δεν  σέβεται τους εκπροσώπους τους οι οποίοι δεν έχουν διοριστεί από καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα, αλλά έχουν εκλεγεί από τους συναδέλφους  για να τους εκπροσωπούν και να υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας για την μετατροπή των γραφείων των καθηγητών των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε αίθουσες διδασκαλίας που κατατέθηκε χωρίς καμία συζήτηση με τα σχολεία, δημιουργεί μόνο προβλήματα, καθώς επιφέρει μεγαλύτερο συνωστισμό στους χώρους των  σχολείων, ιδιαίτερα την περίοδο έξαρσης του κορονοϊού που τα κρούσματα υπάρχουν και αυξάνονται και στα συγκεκριμένα σχολεία.

Η απόφαση αυτή δεν γίνεται αποδεκτή από τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ που μαζικά συνυπογράφουν κείμενα διαμαρτυρίας, απαιτώντας τη μη εφαρμογή της και προτείνοντας άλλες λύσεις που θα συμβάλλουν και στην αρμονική λειτουργία των σχολείων τους.

Η προκλητική αυτή συμπεριφορά έρχεται ως συνέχεια της απαξίωσης με την οποία αντιμετωπίζει όλες τις ΕΛΜΕ στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Η Διευθύντρια αρνήθηκε κάθε πρόταση που καταθέσαμε για μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και για να σταματήσουν οι παρατυπίες της Διοίκησης και του ΠΥΣΔΕ στις τοποθετήσεις.

Μόνιμη επωδός της ότι όλα διεκπεραιώνονται καλώς και εφαρμόζονται αυτά που ισχύουν, τόσο στα ζητήματα προστασίας, όσο και στις τοποθετήσεις. Σε όλες τις συναντήσεις δηλώνει απασχολημένη, βάζει όριο χρόνου που πρέπει να τελειώσουν και συνεχώς έχει τηλεφωνική επικοινωνία άλλοτε με το υπουργείο, άλλοτε με την περιφέρεια, καθώς και με το διοικητικό προσωπικό, διακόπτοντας κάθε λίγο και λιγάκι τις συναντήσεις.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να καταδικάσουν τη στάση αυτή της Διευθύντριας εκπαίδευσης, να μην αποδεχθούν τις αποφάσεις της για τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και να πάρουν μέρος στην  παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΕΛΜΕ σήμερα, Παρασκευή 23/10 στις 2.30 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση για να απαιτήσουν τώρα λύσεις για τα προβλήματα των σχολείων τους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ απαιτεί να αποσυρθεί η πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας για την μετατροπή των γραφείων των καθηγητών των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε αίθουσες διδασκαλίας και να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ.