Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, σε αντίθεση με ότι γράφεται και ακούγεται,  δεν έχουν τοποθετηθεί αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δελμούζος.

H ανακοίνωση:

Με αφορμή έγγραφο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προς τον Δήμο Παλλήνης, έπειτα από «αναφορά» του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δ.Σ. Γέρακα προς αυτήν, με θέμα «Εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παλλήνης» σας καλούμε, σε ότι σας αφορά, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αρνητικοί στην τοποθέτηση καμερών στη σχολική σας μονάδα αφού, σύμφωνα και με την ίδια την «Αρχή», υπάρχουν πάρα πολλοί όροι και αυστηρές προϋποθέσεις για την τοποθέτηση καμερών σε σχολεία.

Με το έγγραφό της αυτό η «Αρχή» ενημερώνει τον Δήμο Παλλήνης για τις αυστηρές αυτές προϋποθέσεις και του ζητά να αποστείλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα. Όλα αυτά φανερώνουν ότι ούτε οι προϋποθέσεις υπάρχουν για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία αλλά και ότι ο Δήμος δεν έχει καν υποβάλλει στην «Αρχή»  τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων!

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας έστειλε έγκαιρα εξώδικο στον Δήμο Παλλήνης για την προσπάθεια του να τοποθετήσει κάμερες στα σχολεία. Η απάντηση της «Αρχής» δικαιώνει τις θέσεις του  Συλλόγου μας,  όπως αυτές διατυπώθηκαν και μέσα από το εξώδικο, σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που θέτει ο νόμος, τους προβληματισμούς του σε ζητήματα παραλήψεων, αυθαιρεσίας αλλά και σε σχέση με τις παιδαγωγικές διαστάσεις του θέματος. Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. του Συλλόγου μας παρακολουθεί στενά το θέμα και θα προβαίνει στις απαραίτητες δυναμικές ενέργειες όταν αυτό απαιτείται.

Τελειώνοντας  σας κάνουμε γνωστό ότι σε καμιά σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης δεν έχει τοποθετηθεί σύστημα βιντεοεπιτήρησης. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, σε αντίθεση με ότι γράφεται και ακούγεται,  δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες. Ξεκίνησε προσπάθεια  τοποθέτησης της καλωδίωσης αλλά οι εργασίες σταμάτησαν μετά την κατάθεση του εξώδικου από τον Σύλλογο .

Για το θέμα των καμερών στα σχολεία της Παλλήνης έγινε ερώτηση στη Βουλή και  υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες πανελλαδικής εμβέλειας.

Σας καλούμε να ενημερώσετε άμεσα το Δ.Σ. του Συλλόγου για κάθε αυθαίρετη  προσπάθεια τοποθέτησης συστήματος βιντεοπιτήρησης σε σχολείο.

Συνημμένα το έγγραφο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προς τον Δήμο Παλλήνης.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ