Δ’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Κάτω τα χέρια από τις και τους εργαζομένους των Δήμων

Το Δ.Σ. της Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζομένους των ΟΤΑ και τις σχολικές καθαρίστριες που σήμερα το πρωί κατέβηκαν σε διαμαρτυρία, διεκδικώντας να μην καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και τα ΒΑΕ.
Οι συνάδελφοι μας που για χρόνια ολόκληρα δουλεύουν σε διαφόρους κλάδους των ΟΤΑ, κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τους, οι σχολικές καθαρίστριες που έχουν κάψει τα χέρια τους και τα πνευμόνια τους από τις χλωρίνες καθαρίζοντας τις σχολικές αίθουσες, ήρθαν αντιμέτωποι με ΜΑΤ, χημικά, και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ντράπηκε ακόμα και η ντροπή για την στάση της κυβέρνησης, που αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους και να μην προχωρήσει σε καμία περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, χρησιμοποίησε τη βία και την καταστολή για να κάμψει τους αγώνες τους. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε στο πλευρό τους.

Παλεύουμε μαζί τους ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια, για δουλειά με δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή εργασία. Όλοι στον αγώνα! Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στην ζωή και στην εργασία!
Στις 26/2 συμμετέχουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 12:00 στο Σύνταγμα!