Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής προς ΕΟΔΥ: Απαιτούμε άμεσα μέτρα

Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής προς ΕΟΔΥ: Απαιτούμε άμεσα μέτρα

Έκκληση προς τον ΕΟΔΥ έκανε ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού προσωπικού ειδικής Αγωγής, κεντρικής Μακεδονίας, για να παρθούν μέτρα. Οι ίδιοι καταγγέλλουν ελλιπέστατη καθαριότητα στα σχολεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από αλλεπάλληλα ερωτήματα συναδέλφων/ισσών που εργάζονται στις ΣΜΕΑΕ, στα ΚΕΣΥ και στις ΕΔΕΑΥ της περιοχής ευθύνης μας, στεκόμαστε υπερβολικά ανήσυχοι αναφορικά με τα ελλιπέστατα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία του προσωπικού, των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους από τη διασπορά του ιού.

Ελλιπέστατη καθαριότητα, προφορικές και «με χρονοκαθυστέρηση» παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ανυπαρξία προληπτικών τεστ, μη επίλυση επειγόντων προβλημάτων υποδομής, ασαφείς οδηγίες όσον αφορά στην τηλε-εργασία στα ΚΕΣΥ κλπ. Με βάση όλα τα παραπάνω και παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις, απαιτούμε άμεσα:

Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία και στα ΚΕΣΥ όπου υπάρχει κρούσμα, για ιχνηλατήσεις και τεστ σε μαθητές, ΕΕΠ – ΕΒΠ, εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές τους. Εξασφάλιση κατάλληλης κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής για τη στέγαση των ΚΕΣΥ της Περιφερειακής μας Διεύθυνσης.

Μείωση μαθητών ανά τμήμα στα Ειδικά σχολεία. Είναι απαράδεκτο να λειτουργούν τμήματα με περισσότερα από 5 παιδιά με σοβαρές παθήσεις και σε χώρους πολύ λίγων τετραγωνικών. Κατάργηση του κατώτατου αριθμού μαθητών (4) στα τμήματα των Ειδικών Σχολείων.

Ο αριθμός να ορίζεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Εξασφάλιση όλου του αναγκαίου προσωπικού σε ΚΕΣΥ, ΣΜΕΑΕ, ΕΔΕΑΥ. Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας και στελέχωσή της με τον απαραίτητο αριθμό γιατρών ώστε να καλύπτουν όλα τα σχολεία (Γενικά και Ειδικά).

Η Σχολιατρική Υπηρεσία θα λύσει όλα τα ζητήματα αντιμετώπισης επιδημιών στα σχολεία και της άμεσης υγειονομικής παρέμβασης για να μην υπάρχει εξάπλωση. Τοποθέτηση σε όλα τα σχολεία σχολικών νοσηλευτών. Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Εξασφάλιση επάρκειας σε μέσα ατομικής προστασίας σε ΚΕΣΥ και ΣΜΕΑΕ. Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας και τοποθέτηση με μόνιμη σχέση εργασίας καθαριστριών σε όλα τα Ειδικά σχολεία και στα ΚΕΣΥ με αποκλειστική απασχόληση σε αυτά.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !