Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής: «Μαζική αποχή από τις εκλογές παρωδία»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/11/2020 - 15:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής: «Μαζική αποχή από τις εκλογές παρωδία». Να απέχουν από τις εκλογές αποφάσισαν τα μέλη του ΠΟΣΕΕΠΕΑ  και το έκαναν γνωστό μέσα από ανακοίνωση που αναφέρουν τους λόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι/ισσες, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μέχρι σήμερα δεν απάντησε στο αίτημά μας για διάλογο για τις εκλογές των υπηρεσιακών μας συμβουλίων, προχώρησε σε αποφάσεις μέσω πρωτοφανών νομοθετικών πρωτοβουλιών, οι οποίες δε στηρίζονται στην πανδημία αλλά στην αδυναμία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας χωρίς την υποστήριξη αυτής από τα συνδικαλιστικά όργανα και τους εργαζόμενους.

Ακόμα και μέσα σε μία τόσο δύσκολη εποχή για τη χώρα, δεν προβαίνει σε παράταση της θητείας των αιρετών των συμβουλίων και διάλογο για την εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης, ενώ χρησιμοποιεί αυταρχικές ενέργειες οι οποίες πλήττουν  τους δημοκρατικούς  θεσμούς.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στις 2/11/2020 και σε συνέχεια της από 10/10/2020 αρ. πρωτ.:45, καταγγελίας που σας έχουμε αποστείλει και της από 19/10/2020 αρ. πρωτ.: 46, ανακοίνωσης απόσυρσης υποψηφιοτήτων Υπηρεσιακών Συμβουλίων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, σας ζητούμε όπως:

Μας γνωστοποιήσετε τις αποφάσεις των Δ. Σ. ΣΕΕΠΕΑ περί απόσυρσης των ενιαίων ψηφοδελτίων και  τις  επιμέρους  υποψηφιότητες για  τα ΠΥΣΕΕΠ κατόπιν δήλωσης των υποψηφίων καθώς και εκείνες περί μη ορισμού εκπροσώπων στις εφορευτικές επιτροπές.

Να καλέσετε σε μαζική αποχή τα μέλη ΕΕΠ –ΕΒΠ της περιφέρειάς σας από τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, όπως επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας με παντελή έλλειψη διαλόγου, παρά τα αιτήματά μας .

Να παρέχετε συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους που ορίστηκαν από τις ΠΔΕ ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής  προκειμένου να  μην  αποδεχτούν  τον  ορισμό τους, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ περί νομικής κάλυψης.

Να καλέσετε την οικεία ΠΔΕ να δεχθεί την απόσυρση των ψηφοδελτίων και των υποψηφιοτήτων για τα ΚΥΣΕΕΠ- ΠΥΣΕΕΠ, μετά την υποβολή δηλώσεων παραίτησης των υποψηφίων από αυτά. Το Δ. Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αποφάσισε ότι σε κάθε περίπτωση θα κινηθεί μέσω νομικών ενεργειών και προς κάθε κατεύθυνση.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι των υπηρεσιακών συμβουλίων συνδέονται άμεσα με τα πρωτοβάθμια και το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο και τις συλλογικές αποφάσεις, καθώς σύμφωνα με όσα ορίζονται από τα καταστατικά, οι γενικές συνελεύσεις  ελέγχουν  τις ενέργειες των Αιρετών Εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, οι οποίοι για το σκοπό αυτό, καλούνται στη Γενική Συνέλευση από το Δ.Σ. Ο θεσμός των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια έχει επισφραγιστεί διαχρονικά με  νόμους  του  κράτους  και αποτελεί  το  δικαίωμα εκπροσώπησης των  εργαζομένων  μέσα  από συλλογικές διαδικασίες.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: