Εκπαιδευτικοί: Ειδική μέριμνα για τους αναπληρωτές που μετακινούνται την περίοδο της καραντίνας

Εκπαιδευτικοί: Ειδική μέριμνα για τους αναπληρωτές που μετακινούνται την περίοδο της καραντίνας

Σύλλογος Ρόζα Ιμβριώτη: Ειδική μέριμνα για τους αναπληρωτές που μετακινούνται την περίοδο της και ειδική άδεια στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να μετακινούνται σε ομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης για το δεύτερο lockdown έφερε μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους των αναπληρωτών, καθώς δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στη μετακίνησή τους. Πολλοί αναπληρωτές πηγαίνουν στην εργασία τους με ιδιωτικά μέσα, έχοντας δημιουργήσει γκρουπάκια, ώστε να μοιράζονται το κόστος μετακίνησης, αφού εργάζονται συνήθως αρκετά μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Ειδικά αυτήν την περίοδο της πανδημίας,  αυτό επιλέγουν να κάνουν πολλοί συνάδελφοι και για λόγους ασφάλειας, ώστε να μη χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Καταρχήν λοιπόν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η μετακίνησή τους με τον τρόπο αυτό δε θα αμφισβητείται σε καμία περίπτωση!

Επιπλέον, χιλιάδες αναπληρωτές ζουν και εργάζονται σε απομακρυσμένες, ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, μακριά από την οικογένειά τους και με τα νέα μέτρα δε θα μπορούν να επισκέπτονται τους δικούς τους ανθρώπους (παιδιά, γονείς κ.λπ). Αυτό είναι ζήτημα ζωής για τους συμβασιούχους συναδέλφους μας!

Άρα εδώ και τώρα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να λάβει μέτρα, ώστε να λύσει τα συγκεκριμένα ζητήματα. Απαιτούμε να δίνεται πάντα :

Ειδική άδεια στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να μετακινούνται σε ομάδες. Σε άλλη περίπτωση, το κόστος της μετακίνησης θα είναι αβάσταχτο για αυτούς.

Ειδικό επίδομα μετακίνησης σε όσους χρησιμοποιούν ιδιωτικό μέσο από και προς την εργασία τους.

Ειδική άδεια στους συναδέλφους που ζουν και εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, σε άλλους νομούς, σε νησιά κ.λπ., για να μπορούν να επισκέπτονται την οικογένειά τους. Άλλωστε πολλοί από αυτούς έχουν μέλη στην οικογένειά τους που χρειάζονται ιδιαίτερη βοήθεια, λόγω της πανδημίας.

Δωρεάν μετακινήσεις σε όλους τους αναπληρωτές από και προς την εργασία τους. π.χ. σε Πορθμεία, λεωφορεία

Για να διεκδικήσουμε όλα τα παραπάνω, καθώς και για μέτρα προστασίας για μαθητές-εκπαιδευτικούς-γονείς, καλούμε στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !