Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη σωστή διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 στο σχολείο συνδιοργανώνουν η Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη, η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η Β’ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ, στις 24 Νοεμβρίου (10.00 – 14.30).

Κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 (ΣΔ1) στο σχολείο. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΑΧΕΠΑ ενώ την επιστημονική επιστασία του προγράμματος έχει η καθηγήτρια Παιδιατρικής- Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Ασημίνα Γαλλή Τσινοπούλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

“Η καθημερινότητα ενός παιδιού με ΣΔ1 περιλαμβάνει καθημερινό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, προγραμματισμό των γευμάτων, της ινσουλίνης και των δραστηριοτήτων του, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη θεσμοθέτησης εξειδικευμένου σχολικού νοσηλευτή για την παρακολούθηση και αντιμετώπιση κάθε επείγουσας κατάστασης στα παιδιά με ΣΔ1 στο σχολείο. Ο ρόλος του σχολικού νοσηλευτή είναι καθοριστικός στην επιτυχή ρύθμιση του διαβήτη, καθώς αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ οικογένειας παιδιού και εκπαιδευτικού και σε συνεργασία με την ομάδα του διαβήτη διασφαλίζει την υγεία, την ασφάλεια και την ομαλή προσαρμογή του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον. Ευελπιστούμε ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα αποτελέσει χρήσιμη πηγή πληροφοριών για τους σχολικούς νοσηλευτές, καθοδηγώντας τους στη σωστή διαχείριση του ΣΔ1 στο σχολείο” επισημαίνουν οι διοργανωτές τους σεμιναρίου.