: Ο καθηγητής Αγγλικής και Κοινωνικών Επιστημών στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κορίνθου, Πάνος Ντούλας υπολόγισε τα ποσά που «κερδίζουν» οι εκπαιδευτικοί από την κατάργησή της.

Η ανακοίνωση του

Πριν από μερικές ημέρες, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε φοροαπαλλαγές για τους δημόσιους υπαλλήλους από το …2023. Οι μειώσεις στον φόρο μας υποτίθεται ότι στοχεύουν στην αντιμετώπιση του τωρινού κύματος και στη στήριξη των εισοδημάτων.

Πόσες ήταν αυτές; Τι ακριβώς θα κερδίσουμε; Για την πλειοψηφία των συναδέλφων θα είναι πενιχρές, της τάξης των λίγων ευρώ κάθε μήνα. Ο Πίνακας με τα ποσά που θα κερδίσουμε σε …έναν χρόνο από τώρα κάθε μήνα εδώ:

Όπως βλέπουμε, τα ποσά είναι πολύ μικρά για να αντιμετωπίσουν το κύμα της το οποίο υπολογίζεται ότι έχει ήδη διαβρώσει το 5-10% του εισοδήματός μας. Με άλλα λόγια, για τα 50-100 ευρώ κάθε μήνα που χάνουμε σε αγοραστική αξία φέτος, θα κερδίσουμε του χρόνου 0-15 ευρώ τον μήνα (πχ ο γράφων με 15 χρόνια υπηρεσίας και μεταπτυχιακό θα κερδίσει 4 ευρώ τον μήνα!), με τους πιο νέους και χαμηλόμισθους μάλιστα να μην κερδίζουν απολύτως τίποτε. «Άνθρακες» ο θησαυρός των της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ