Διορισμοί εκπαιδευτικών: "Η Κυβέρνηση και το Υπουργείου Παιδείας εμπαίζει τους συναδέλφους στην Ειδική Αγωγή"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/03/2019 - 18:33 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

 Ενώ διατυμπανίζουν ότι θα γίνουν 4.500 χιλιάδες στην χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να πετσοκόψουν τα οργανικά κενά στα οποία γίνονται οι διορισμοί.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παρότι το Υπουργείο γνωρίζει ότι  βάσει του Ν.3699/2008 άρθρο 21 παρ.3

«Στις απομένουσες μετά τις μεταθέσεις κενές οργανικές θέσεις διορίζονται οι περιλαμβανόμενοι στους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικοί ΕΑΕ της παραγράφου 1 του άρθρου 16, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις» με την εγκύκλιο του για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων στην Ειδική Αγωγή απαγορεύει να δηλωθούν τα οργανικά κενά στα τμήματα ένταξης.

Ενώ λοιπόν το Υπουργείο, που υποτίθεται ότι κόπτεται για το καλό της Ειδικής Αγωγής,  θα έπρεπε να έχει φροντίσει να  γίνουν όλες οι ενέργειες για να λειτουργήσουν όλα τα ιδρυμένα τμήματα ένταξης, με την εγκύκλιο του εξαφανίζει εκατοντάδες οργανικά κενά στα ήδη λειτουργούντα κατά το τρέχον έτος τμήματα ένταξης.

 

Ακόμα πιο αναίσχυντα στις 20 Μαρτίου, και ενώ από τις 15 Μαρτίου έχει τελειώσει η διαδικασία υπολογισμού οργανικών κενών και πλεονασμάτων στις ΔΔΕ και στις ΠΔΕ, ζήτησε

δια μέσου των ΠΔΕ και των ΔΔΕ την κατάθεση νέων πινάκων Α΄ από τις σχολικές  μονάδες ΕΕΕΕΚ (Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) με στόχο να περιορίσει, μίας και από φαίνεται θα τους βγήκαν πολλά στο μέτρημα, τα ήδη κουτσουρεμένα οργανικά κενά στην Ειδική Αγωγή.

Ειδικότερα απαιτήθηκε από τους Διευθυντές των ΕΕΕΕΚ να επανυπολογίσουν τα κενά και πλεονάσματα των σχολικών μονάδων τους ( Πινάκας Α΄) αφού πρώτα αφαιρέσουν τα εγκεκριμένα, από τον Περιφερειακό Διευθυντή, τμήματα για το τρέχον σχολικό έτος διότι σύμφωνα στην εγκύκλιο του Υπουργείου αρ.πρωτ. 39386/Ε2/13-03-2019 «Όσα τμήματα δεν έχουν εγκριθεί από τον Περιφερειακό Διευθυντή για να λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2019-2020 δεν θα υπολογιστούν»!!!!!!!!!!!.

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Ξέρουν πολύ καλά ότι οι εγκρίσεις τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος θα γίνουν μετά τις εγγραφές μαθητών τον φετινό Μάιο δηλαδή μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες και άρα αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κανένα εγκεκριμένο τμήμα.

Επίσης στην παραπάνω εγκύκλιο, για πρώτη φορά στα χρονικά,  αναφέρεται ότι στους πίνακες Α΄ (οργανικών θέσεων των σχολικών μονάδων ) θα πρέπει να καταγραφούν «και όσοι είναι προσωρινά τοποθετημένοι». Θα χρησιμοποιηθούν άραγε αυτές οι καταγραφές έτσι ώστε να γίνουν και άλλες περικοπές στις οργανικές θέσεις των ΕΕΕΕΚ από το Υπουργείο ;;;;;

 

Από ότι φαίνεται το Υπουργείο με τις διαδικασίες fast track  και τις χειρουργικές

επεμβάσεις του έχει ως μόνο στόχο την δραματική μείωση των οργανικών κενών μεταθέσεων-διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

 

Σε ότι αφορά δε την «ειλικρινή» τους πρόθεση για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τον «ανένδοτο» αγώνα τους για την διαφάνεια επισημαίνουμε ότι και φέτος δεν υποχρεώθηκαν από το Υπουργείο οι ΔΔΕ να αναρτήσουν το σύνολο των στοιχείων ( π.χ. Πίνακες Α, Β΄, Γ΄ ) που αφορούν τις Υπηρεσιακές Μεταβολές στις ιστοσελίδες τους. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε το ψάρι βρωμάει από κεφάλι. Το «διαφανές» Υπουργείο Παιδείας δεν έχει δημοσιοποιήσει ποτέ τα οργανικά κενά βάσει των όποιων γίνονται οι Υπηρεσιακές μεταβολές.

 

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Τον επανυπολογισμό κενών πλεονασμάτων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων και όλων των τμημάτων που λειτουργούν την τρέχουσα σχολική χρονιά και των υπολογισμό των Τμημάτων Ένταξης στα οργανικά κενά
 • Την λειτουργία όλων των ιδρυμένων Τμημάτων Ένταξης και την ίδρυση νέων που να καλύπτουν το σύνολο των πραγματικών αναγκών.
 • Την ανάρτηση όλων των πινάκων οργανικών κενών και πλεονασμάτων Α΄, Β΄, Γ στις ιστοσελίδες των ΔΔΕ και την ανάρτηση όλων των οργανικών κενών της επικράτειας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.Συνάδελφοι με τους αγώνες μας και την συσπείρωση στα σωματεία μας μπορούμε ανατρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα όλων των Κυβερνήσεων που έχουν υποταχθεί στις συστημικές απαιτήσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ. Στο χέρι μας είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το «Νέο Λύκειο» όπως επίσης και η επιβολή της διαφάνειας σε όλη την Διοίκηση.

   

   

   

  Τους βλέπουμε μεγάλους  γιατί είμαστε σκυφτοί.  Σηκώστε κεφάλι να σκύψουνε αυτοί.

   

   

 

Loading...


 • europalso

  ideascentral