ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. & Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Ε.Ε.Π.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/11/2016 - 19:35 | Author: Newsroom Ipaidia
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 συναντήθηκε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, μετά από κοινή πρόσκληση των δύο, με μέλη και εκπροσώπους των Δ.Σ κλαδικών σωματείων και επιστημονικών φορέων των ειδικοτήτων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ε.Ε.Π.

Αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικού (ΕΕΠ) Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης τονίστηκε ο θεσμικός ρόλος των φορέων και συμφωνήθηκε η από κοινού δράση τους τόσο για θεσμικά όσο και για εργασιακά ζητήματα.
Το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης συνοψίζεται σε:
1.Άμεση λύση στην υποστελέχωση των δομών Ε.Α.Ε. με μόνιμους διορισμούς Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

2.Διασφάλιση οργανικών θέσεων, σύσταση νέων σε ΣΜΕΑΕ όπου δεν προβλέπεται, κάλυψη των οργανικών και λειτουργικών κενών, ανακατανομή στη βάση των πραγματικών αναγκών.

3.Άμεσο σχεδιασμό για κάλυψη των αναγκών σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας, σύμφωνα με τα διεθνώς αποδεκτά ποιοτικά και ποσοτικά πρότυπα και απαιτήσεις.

4.Εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας (ν.3699/2008) για κάλυψη θέσεων Συμβούλων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού

5.Διαμόρφωση προτάσεων ανά κλάδο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού για θέματα Ειδικής Γενικής και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

6.Σεβασμός και διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κλάδων ΕΕΠ στο χώρο της εκπαίδευσης.

7. Βελτίωση συνθηκών και όρων εργασίας του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και λήψη των αναγκαίων μέτρων, που να προάγουν την σωματική και ψυχική υγεία τους.

8.Σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών και ειδικά όσον αφορά τα κριτήρια συνάφειας των μεταπτυχιακών συμφωνήθηκε από όλους ότι αυτά αφορούν την επιπλέον μοριοδότηση των συναδέλφων και δεν αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξή τους στους πίνακες. Ως εκ τούτου είναι σημαντικό να μη δημιουργούνται εμπόδια που αφορούν τη διάρκεια ή το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών, δεδομένης και της κατάστασης σε σχέση με την ύπαρξη ευκαιριών στη χώρα μας αλλά και των διεθνών δεδομένωνστην παροχή μεταπτυχιακών στις επιστήμες τις σχετικές με το ΕΕΠ.
Από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ συμμετείχαν ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων κ. Κώστας Παπαευαγγέλλου- σχολ.νοσηλευτής.

Από το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής η πρόεδρος κ. Γεωργία Μπουλμέτη- κοινωνική λειτουργός, ο αιρετός του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής κ. Δημήτρης Αρβανίτης-εργοθεραπευτής και η κ. Αθανασία Αποστολοπούλου-λογοθεραπεύτρια.

Από το Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ «Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών» Περιφερειακό τμήμα Αττικής ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κος Σταύρος Σταθόπουλος.

Από το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας ΕΝΕ ο κ. Γεώργιος Δραχτίδης.

Από το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών ΣΚΛΕ η αναπληρώτρια γενική γραμματέας κ. Αμαλία Γκώρου.

Από το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών ο ταμίας κ. Χρήστος Μπάφας.

Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών/ Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ) ο κ. Νικόλαος Λίτινας.

Η παραπάνω συνάντηση αποτελεί την απαρχή ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ των φορέων και θα οδηγήσει σύντομα σε περαιτέρω από κοινού δράσεις.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso