ΑΣΕ: Οι βλάβες στα συστήματα θέρμανσης και οι ελλείψεις πετρελαίου δεν είναι «φυσικά φαινόμενα»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/02/2019 - 14:49 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) στους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ του Δήμου Αθήνας καταγγέλλει το αίσχος να μένουν στο συγκρότημα της Γκράβας και αλλού 11 σχολεία κλειστά, εν μέσω παγετού, λόγω βλάβης στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κυβέρνησης – Δήμου.

Η ΑΣΕ είχε έγκαιρα αναδείξει το πρόβλημα που έφεραν στην επιφάνεια καταγγελίες συναδέλφων, γονέων και μαθητών σε σχολεία του Δήμου Αθήνας και προειδοποιήσαμε ότι οι μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν σχετικά με τη θέρμανση, θα οδηγούσαν σε ανάλογα προβλήματα και στο μέλλον. Συγκεκριμένα, από τη μία η υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, οδηγεί στο να μην ανταποκρίνονται στις αναγκαίες εργασίες συντήρησης σε καυστήρες και θερμαντικά σώματα. Και αυτό όταν στη Γκράβα και σε ομάδες άλλων σχολείων χρειάζεται τεχνικό προσωπικό σε μόνιμη βάση, αφού φθάσαμε στο φαινόμενο ακόμη και προβληματικές σωληνώσεις που φτιάχτηκαν επί Χούντας, το 1967, να παραμένουν χρόνια χωρίς συντήρηση.

Από την άλλη δεν διατίθενται κονδύλια από τη σχολική επιτροπή για την κάλυψη των εξόδων συντήρησης από ιδιώτες τεχνικούς!!! «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», δηλαδή. Αν σε αυτό προσθέσει κανείς τους δραματικούς οικονομικούς περιορισμούς για την προμήθεια πετρελαίου, έχει την εικόνα του ξεπαγιάσματος που διαμορφώνεται στα σχολεία. Οι δειγματοληπτικοί τηλεφωνικοί έλεγχοι που αναγκάστηκε να κάνει κάτω από την πίεση της εκπαιδευτικής κοινότητας ο Δήμος Αθήνας, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, προκειμένου να αποκτήσει εικόνα για την κατάσταση των καυστήρων (!!!), δεν οδήγησαν σε κανένα αναγκαίο μέτρο, όπως αποδείχθηκε. Την εικόνα την είχε, εξάλλου, όπως στην περίπτωση της Γκράβας (και άλλων σχολικών συγκροτημάτων), από χρόνια, χωρίς να κάνει τίποτε!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Αυτή είναι η «κανονικότητα» για την οποία επαίρεται η κυβέρνηση, αυτή είναι η «μεταμνημονιακή εποχή». Αυτό διαμορφώνει η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που απαιτεί πλεονάσματα στους Δήμους και η κεντροαριστερή Δημοτική Αρχή της Αθήνας που διαφημίζει 57 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα. Για αυτά τα προβλήματα δεν καυγαδίζουν με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα, που προσκυνούν την κερδοφορία και την ανάπτυξη σε όφελος του κεφαλαίου. Οι ρημαγμένες λειτουργικές δαπάνες για τα σχολεία βαίνουν μειούμενες, ώστε να επιτευχθούν (και μέσα από αυτές) τα ματωμένα πλεονάσματα. Την ίδια ώρα και στην ίδια ρότα ο Δήμος Αθήνας επαίρεται, ότι, με το «κατάλληλο μάνατζμεντ» στις δαπάνες, την επιτροπεία στα σχολεία, τις κατασχέσεις λογαριασμών και τόσα άλλα, «κατάφερε» από την κουτσουρεμένη κατά 50% κρατική επιχορήγηση να επιστρέψει 760.000 ευρώ από χρήματα της σχολικής επιτροπής !!! Τώρα στερεί (για τη δευτεροβάθμια) την Δ΄ δόση του 2018, ενώ κουβέντα δεν γίνεται για την Α΄ δόση του 2019 !!

Εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε:

Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων σε καυστήρες, θερμαντικά σώματα, τη συντήρησή τους και την προμήθεια πετρελαίου για τα σχολεία, με αποκλειστικό κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες.
Τη στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό, ώστε να μπορεί να καλύπτουν όλα τα θέματα αρμοδιότητά τους, σε μόνιμη βάση, για τα οποία καλούνται από τη σχολική κοινότητα.
Την επιστροφή των 760.000 ευρώ στη σχολική επιτροπή και την επαρκή χρηματοδότησή της από το κράτος, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων. Την καταβολή των δόσεων για λειτουργικές δαπάνες στα σχολεία.

Καλούμε τα σωματεία να μπουν μπροστά και, από κοινού με γονείς – μαθητές, να διεκδικήσουμε να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το ξεπάγιασμα μαθητών – εκπαιδευτικών. Να μπορέσει να διεξαχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και η λειτουργία των σχολικών μονάδων με τους κατάλληλους παιδαγωγικά όρους.

Όλοι κι όλες σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 28 Φλεβάρη, 10 πμ, στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Αθήνας (Ηπείρου 70 και Λιοσίων).

Loading...
  • europalso   ideascentral