ΑΠΘ και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Αναστολή των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των ιδρυμάτων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/03/2020 - 10:09 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ σχετική με την απόφαση του υπουργείου Υγείας να κλείσει και τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα ως προληπτικό μέτρο στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

 

 

Πιο συγκεκριμένα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αναφέρθηκε στις λειτουργίες του που αναστέλλονται για 14 ημέρες και αυτές είναι οι εκπαιδευτικές λειτουργίες, η λειτουργία βιβλιοθηκών, αναγνωστηρίων, αιθουσών ηλεκτρονικών υπολογιστών, εστιατορίων, κυλικείων, αθλητικών εγκαταστάσεων. Επιπρόσθετα ανακοίνωσε την αναστολή των τελετών, των συνεδρίων και κάθε εκδηλώσεων. Ακόμη κατέγραψε και τις εξαιρέσεις που θα ισχύσουν όπως επίσης και τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η σίτιση των φοιτητών.

Πιο συγκεκριμένα οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ αποφάσισαν τα εξής:

"Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας σας ενημερώνουμε ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αναστέλλει τη λειτουργία του από αύριο, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, και για 14 ημέρες.

Συγκεκριμένα, αναστέλλονται:

Α. Οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές λειτουργίες οι οποίες απαιτούν φυσική παρουσία,

Β. Η λειτουργία των βιβλιοθηκών, των αναγνωστηρίων, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και γενικά κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στο ΑΠΘ.

Επιπλέον, αναστέλλονται όλες οι τελετές, ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια και οι πάσης φύσεως εκδηλώσεις, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει.

Από την παραπάνω προσωρινή αναστολή εξαιρούνται:

Α. Οι διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των συλλογικών οργάνων (όπως γενική συνέλευση τομέα, τμήματος κ.λπ.),

Β. Οι ερευνητικές δραστηριότητες (συμπεριλαμβανομένου του ΚΕΔΕΚ),

Γ. Η λειτουργία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ),

Δ. Η λειτουργία των φοιτητικών εστιών για τη στέγαση των φοιτητών/φοιτητριών.

Επιπρόσθετα, ενημερώνουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ότι για τις επόμενες ημέρες, με μέριμνα των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ, η σίτιση θα γίνεται από ειδικά σημασμένα σημεία της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης με τη διανομή του φαγητού σε πακέτο, σε συνεχή ροή από τις 11.00 έως τις 20.00.

Όσοι/όσες από το προσωπικό του Αριστοτελείου ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, έπειτα από έγκριση της ιατρού εργασίας (2310 995569), μπορούν να αιτηθούν του μέτρου της κατ΄ οίκον εργασίας σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο/προϊσταμένη τους.

Για τους γονείς που θα παραμείνουν στο σπίτι για τη φύλαξη των παιδιών θα υπάρξει ειδική μέριμνα όσον αφορά την απουσία από την εργασία τους. Για το συγκεκριμένο μέτρο θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Τέλος, για ακόμη μια φορά συστήνεται σε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα η πιστή τήρηση των μέτρων ατομικής πρόληψης και υγιεινής, με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πάντα με βαθύ αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Οι Πρυτανικές Αρχές"

Η αντίστοιχη ανακοίνωση του "Πανεπιστημίου Μακεδονία"

1. Απαγορεύονται προσωρινά, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020:

α) όλες οι εκπαιδευτικές λειτουργίες, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία,

β) η λειτουργία της Βιβλιοθήκης, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των εργαστηρίων, των αναγνωστηρίων, του φοιτητικού εστιατορίου και του κυλικείου, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού,

γ) οι τελετές, οι ημερίδες, τα συνέδρια, τα σεμινάρια, οι συναυλίες και οι πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, για το Πανεπιστήμιό μας, με μέριμνα της Πρυτανείας, η σίτιση θα πραγματοποιείται κατά τις συνήθεις ώρες που παρέχονται γεύματα, με διανομή σε συσκευασία μίας χρήσεως (πακέτο). Η προσέλευση για την παραλαβή των πακέτων, θα γίνεται από την εξωτερική είσοδο του Εστιατορίου.

2. Από τις ανωτέρω προσωρινές απαγορεύσεις εξαιρούνται:

α) Οι διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των συλλογικών οργάνων (όπως Συνέλευση Τμήματος, Σύγκλητος κλπ),

β) Οι ερευνητικές δραστηριότητες,

γ) Η λειτουργία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ),

δ) Η λειτουργία της φοιτητικής εστίας για τη στέγαση των φοιτητών.

Οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, έπειτα από έγκριση της ιατρού εργασίας μπορούν να αιτηθούν του μέτρου της κατ’ οίκον εργασίας σε συνεννόηση με τον προϊστάμενό τους.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: