Τα στατιστικά στοιχεία των φετινών Πανελλαδικών 2016 αναμένονται μια μέρα νωρίτερα την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων Πανελληνιων 2016 τελειώνει την Παρασκευή (17/06), όταν οι βαθμολογίες των γραπτών θα αναρτηθούν στα λύκεια της χώρας.

Μια ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη θα δοθούν από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία των φετινών Πανελλαδικών 2016 .

Σύμφωνα με τη εγκύκλιο που έστειλε στα λύκεια το υπουργείο Παιδείας, θα παραλάβουν τις καταστάσεις με τις βαθμολογίες το πρωί της Παρασκευής, ώστε οι βαθμοί να αναρτηθούν μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας σε όλα τα σχολεία καθώς και στον ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας στο results.it.minedu.gov.gr

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητήσουν τις βαθμολογίες και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας με τον οκταψήφιο αριθμό τους.

Όπως κάθε χρόνο επισημαίνεται από το υπουργείο Παιδείας ότι πιθανόν να υπάρχουν καθυστερήσεις σε ορεινές ή νησιωτικές περιοχές.

Οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αναμένεται να ακολουθήσουν εφέτος διπλή κατεύθυνση.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βαθμολογίες των υποψηφίων ΕΠΑΛ (ομάδας Α’).

Το υπουργείο δημιούργησε ειδική εφαρμογή υπολογισμού των μορίων με την οποία οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2016 θα μπορέσουν να υπολογίσουν τα μόρια τους ώστε να συμπλρώσουν με περισσοτερη ακρίβεια τα μηχανογραφικά 2016

Mετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών θα γίνει η κατάθεση των μηχανογραφικών, ενώ οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα ανακοινωθούν μετά τις 22 Αυγούστου.