Απέτυχες στις πανελλαδικές; Δες εννέα εναλλακτικές λύσεις!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/06/2014 - 10:09 | Author: Newsroom Ipaidia
Ο υποψήφιος που δεν κατάφερε φέτος να εισαχθεί σε κάποιο τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, έχει τις εξής εννέα διεξόδους

1) Να υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή του με το βαθμό του απολυτηρίου στα δημόσια ΙΕΚ του υπουργείου Παιδείας (από 1 έως 9 Σεπτεμβρίου).

2) Να υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή του με το βαθμό του απολυτηρίου στα δημόσια ΙΕΚ του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ΟΤΕΚ στην Περαία (από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου).

3) Να υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή του με το βαθμό του Απολυτηρίου στα ιδιωτικά ΙΕΚ (από 5 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου). Μέσα στην ίδια περίοδο μπορεί να υποβάλει αίτηση σε κάποιο από τα κολλέγια που λειτουργούν με τη μέθοδο του Franchising στην Ελλάδα και συνεργάζονται με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

4) Να υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή του με το βαθμό του απολυτηρίου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στην Πάτρα ή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου τον προσεχή Νοέμβριο (η επιλογή γίνεται με κλήρωση).

5) Να υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή του με το βαθμό του απολυτηρίου στις Ανώτερες Σχολές Χορού, Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης Αθήνας και Θεσσαλονίκης τώρα το Σεπτέμβριο.

6) Να υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή του με το βαθμό του απολυτηρίου στις δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του υπουργείου Παιδείας, του ΟΑΕΔ ή του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην Περαία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

7) Να υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή του με το βαθμό του απολυτηρίου στα ωδεία και τις μουσικές σχολές της Θεσσαλονίκης.

8) Να υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή του με το βαθμό του απολυτηρίου στις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τη Σχολή Λιμενοφυλάκων (έως 08 Σεπτεμβρίου).

9) Μπορεί επίσης να υποβάλει αίτηση για το διορισμό του με το βαθμό του απολυτηρίου στις στρατιωτικές μονάδες και των τριών σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας (στρατός ξηράς, ναυτικό και αεροπορία), όταν ανακοινωθούν προκηρύξεις θέσεων.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ Ποιες είναι οι δημοφιλείς ειδικότητες. Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής και Προσχολικής Αγωγής, Δραστηριοτήτων, Δημιουργικότητας και Έκφρασης είναι οι πέντε δημοφιλέστερες ειδικότητες των δημοσίων ΙΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία του τμήματος Μελετών του ΟΕΕΚ, οι πέντε περιζήτητες ειδικότητες στα ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης είναι: Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής, Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων, Τεχνικός Αερίων Καυσίμων, Κομμωτής – Τεχνικός Περιποίησης Κώμης και Ειδικός Μηχανοργάνωσης Λογιστηρίου.

Πηγή: edu4u.gr  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso