Επιστολή προς την Εφημερίδα «Αυγή»   Κύριε Διευθυντά, στο φύλλο της ΑΥΓΗΣ 13.186 (Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018) αναφέρεστε στην ετήσια απονομή βραβείων «Education Leaders Awards»


Στο «ρεπορτάζ» υπάρχουν θέματα και καταγγελίες ανώνυμες που δημιουργούν μια ζοφερή εικόνα, χωρίς το παραμικρό στοιχείο τεκμηρίωσης των όσων καταγγέλλονται.
Παρακαλώ να δημοσιεύσετε τα εξής:
Δεν είμαι πρόεδρος της εταιρίας, δεν έχω καμία επαγγελματική η οργανική σχέση με την εταιρία που διοργανώνει τα βραβεία. Η συγκεκριμένη εταιρία μου πρότεινε να προεδρεύσω, τιμητικά και αμισθί, σε μια Επιτροπή Βράβευσης, η οποία γίνεται για 3η χρονιά και στην οποία συμμετέχουν λαμπροί καθηγητές των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων, πρυτάνεις, δημόσιοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί και εξαιρετικοί επαγγελματίες (πχ αρχιτέκτονες μηχανικοί) στους οποίους παραλείψατε να αναφερθείτε, παρουσιάζοντας την επιτροπή ως ένα σύνολο μόνο ιδιωτικών φορέων.
Στην συγκεκριμένη διαδικασία βράβευσης, τα δημόσια σχολεία, επαγγελματικά λύκεια και πανεπιστήμια δεν πληρώνουν απολύτως τίποτε. Η συμμετοχή τους είναι εθελοντική και δωρεάν. Για την συμμετοχή στην διαδικασία βράβευσης υπάρχει έλεγχος νομιμότητας για όλα τα νομικά πρόσωπα που συμμετέχουν.
Δεν θα περίμενα, φυσικά, ένα κομματικό έντυπο που υπηρετεί συγκεκριμένα δόγματα και αντιλήψεις και που έχει με κάθε τρόπο καταφερθεί εναντίον της αριστείας και της επιβράβευσης των καλών προσπαθειών, να επαινέσει αυτή την προσπάθεια. Αυτό, όμως, που είναι λυπηρό και επικίνδυνο πια για την ελληνική κοινωνία, είναι η απαξίωση της καταπληκτικής δουλειάς Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Καθηγητών Μ.Ε, Καθηγητών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, Σπουδαστών και Φοιτητών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Προφανώς, στα πλαίσια αυτών των αντιλήψεων, αποφύγατε να αναφέρετε στο «ρεπορτάζ», την εκπληκτική δουλειά που παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό από απομακρυσμένα ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία του Έβρου, της Πέλλας, της Πελοποννήσου, της Ηπείρου των νησιών του Ιονίου και του Αιγαίου, της Κρήτης , περιορίζοντας την όλη παρουσίαση ως έναν διαγωνισμό μεταξύ «κακών ιδιωτικών εταιριών». Με τον συγκεκριμένο τρόπο, εκτός από την παραποίηση της αλήθειας, υποτιμάτε και απαξιώνετε τον κόπο χιλιάδων εκπαιδευτικών, μαθητών φοιτητών και σπουδαστών, όχι μόνο στις τρεις βαθμίδες της Δημόσιας εκπαίδευσης αλλά στο σύνολο των σημαντικών προσπαθειών που οφείλονται στους χιλιάδες εργαζόμενους και στον ιδιωτικό τομέα.
Άννα Διαμαντοπούλου