Το ΠΟΤΑΜΙ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τον νέο Διευθυντή  ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Αναλυτικά:

«Αυτήν τη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, μια επόμενη οι ΑΝΕΛ…»

Η τοποθέτηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σε κρατικούς φορείς, είναι πλέον τόσο προφανής στη συγκυβέρνηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο. Καινούρια απόδειξη, η επιλογή του κ. Χρήστου Πιλάλη, πρώην Διευθυντή του γραφείου του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κ. Κουράκη, ως «καταλληλότερου» στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Από ότι φαίνεται υπήρξε μεγάλος συναγωνισμός με άλλον υποψήφιο, κατά σύμπτωση στέλεχος των ΑΝΕΛ, δυστυχώς όμως για τους ΑΝΕΛ αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ποιος ξέρει ίσως σε επόμενη εκκρεμή πλήρωση θέσης άλλου φορέα του Υπουργείου Παιδείας, να έρθει η ώρα των ΑΝΕΛ…

Ίσως η επιλογή του κ. Πιλάλη να έρχεται ως επιβράβευση για τη «συμβολή» του στην πρόσφατα ακυρωθείσα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, διαδικασία εκλογής των διευθυντών εκπαίδευσης των κ. Μπαλτά και κ. Κουράκη, που τώρα ο κ. Γαβρόγλου προσπαθεί να διορθώσει με τροπολογία.

Τουλάχιστον αυτήν τη φορά το Υπουργείο Παιδείας θυμήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν.4369/2016, να διορθώσει στο ΦΕΚ ορισμού του κ. Πιλάλη το λάθος της προκήρυξης για τριετή θητεία του Διευθύνοντος Συμβούλου, ορίζοντάς την, όχι πέραν της 30ης Ιουνίου 2018. Το ίδιο λάθος είχε ξανακάνει άλλωστε και στις προκηρύξεις του Προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ και του ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Εμείς θα περιμένουμε την εφαρμογή του νόμου για το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να υπάρξει αξιοκρατία και να σταματήσουν οι κομματικές επιλογές και οι επιλογές ημετέρων σε θέσεις ευθύνης στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Άλλωστε ο κ. Πιλάλης δεν είναι η μόνη περίπτωση επιλογής ημετέρου στη διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ…

Τομέας Παιδείας του Ποταμιού