: «Αν τηρηθούν τα μέτρα θα συνεχιστεί κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία σε νηπιαγωγεία και δημοτικά  που άνοιξαν σήμερα», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας. Δείτε στο αναλυτικά τι είπε για τα .

: Αισιόδοξη η επιτροπή για να παραμείνουν ανοιχτά

Αναφερόμενη στην έναρξη των Δημοτικών, η σημείωσε στα Παραπολιτικά 90,1 : «Ανησυχούμε όπως ανησυχούν και οι εκπαιδευτικοί, αυτή τη φορά η ανησυχία είναι δημιουργική γιατί σημαίνει ότι υπάρχει πρόσθετη φροντίδα και έννοια να τηρηθούν τα μέτρα και οι οδηγίες που έχει δώσει και το υπουργείο και ο ΕΟΔΥ.

Δεν μπορώ να προβλέψω η οποία εισηγήθηκε το άνοιγμά τους είναι αισιόδοξη και θεωρεί ότι αν τηρηθούν τα μέτρα και εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία στην πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης».

Για την  η κ. Μακρή ανέφερε: «Αν οι ειδικοί επιτρέψουν μπορεί να λειτουργήσει και ανεξάρτητα αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο μένει, ίσως και μέσα στην εβδομάδα, να ξεκαθαριστεί. Είναι όμως στην πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου και φάνηκε άλλωστε από τη μείωση της ύλης ώστε να μην αιφνιδιαστούν οι μαθητές και να γνωρίζουν σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν.

Βεβαίως είναι στην προτεραιότητα, βεβαίως είναι στη φροντίδα και ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια αλλά δεν μπορούμε κάτι να πούμε οριστικό πριν πάρουμε το πράσινο φως».

Ερωτηθείσα αν εξετάζεται να υπάρξει αναστολή των σε περιοχές που θα έχουν ακραία καιρικά φαινόμενα, ανέφερε: «Η αναστολή θα είναι όπως γινόταν όταν δεν υπήρχε η πανδημία εάν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές και δεν επιτρέπουν στα παιδιά να επισκεφτούν το σχολείο. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για πως θα αερίζονται οι αίθουσες και αυτό θα γίνει προφανώς όταν δεν θα είναι οι μαθητές μέσα στην τάξη όταν οι καιρικές συνθήκες είναι σχεδόν απαγορευτικές».

Αναφορικά με το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις μάσκες στα σχολεία, δήλωσε: «Γνωρίζω ότι δεν ήταν ευθύνη του, αυτή την ώρα δεν έχει καμία σημασία να ρίξω ευθύνες σε κάθε περίπτωση ήταν μια αστοχία».