Άνοιγμα σχολείων: «Τεστ στα σχολεία και αραίωση των μαθητών»

Άνοιγμα σχολείων: «Τεστ στα σχολεία και αραίωση των μαθητών»

: Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, τονίζει πώς το συστηματικό στους χώρους εργασίας αλλά και τα σχολεία θα βοηθούσε στο άνοιγμα τους. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε για τα .

«Το εντατικό testing θα βοηθούσε και στο άνοιγμα των σχολείων»

«Νομίζω ότι αυτό το είναι κάτω από τις προσδοκίες όσων το αποφάσισαν» λέει στο newsit, ο καθηγητής Γενετικής στην Γενεύη, Μανώλης Δερμιτζάκης και συμπληρώνει: «Αυτή η συνταγή δεν δείχνει να πετυχαίνει.

Όλα φυσικά έχουν να κάνουν με το πως λειτουργεί το κοινό. Υπάρχουν απ’ ο, τι φαίνεται παραθυράκια που ο κόσμος τα εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Στην ουσία, δεν υπάρχει απομόνωση, ο κόσμος βρίσκει τον τρόπο να βρίσκεται σε άλλους χώρους. Υπάρχουν συναναστροφές».

Και τι μπορεί να αλλάξει λοιπόν τώρα; Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή, κάποια επιπλέον μέτρα θα λειτουργούσαν θετικά. «Ένα από αυτά είναι το συστηματικό testing στους χώρους εργασίας και η τήρηση της σωστής χρήσης της μάσκας σε αυτούς τους χώρους. Ο έλεγχος της μετακίνησης στα νησιά είναι και κάτι άλλο που θα μπορούσαμε να δούμε. Το εντατικό testing θα βοηθούσε και στο άνοιγμα των σχολείων, test δηλαδή σε μαθητές, καθηγητές με παράλληλη χρήση χειρουργικής μάσκας, αραίωση των μαθητών στις τάξεις κτλ.». Όλα τα παραπάνω είναι πράγματα που η επιτροπή των ειδικών συζητά σε αυτή τη φάση.

Τέλος, o κ. Παρασκευής προβλέπει πως η χρήση της είναι κάτι που μπορεί και να ανακοινωθεί σύντομα. O ίδιος θεωρεί ότι θα μπορούσε να είναι θετική η χρήση της σε χώρους με συνωστισμό όπως τα λεωφορεία και λοιπά ΜΜΜ.

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού: Τα σχολεία που είναι κλειστά σήμερα 26/2 – Λίστα

Τα σενάρια για το άνοιγμα σχολείων – Τι θα γίνει με λιανεμπόριο, μετακινήσεις

Παγώνη: Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !