: Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Σεφέρης ζητά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία! Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, με 15 μαθητές ανά τάξη.

Η ανακοίνωση

Εδώ και τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία! Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, με 15 μαθητές ανά τάξη.

Μόνιμο και αυξημένο προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία.

Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

ΝΑΙ στον εμβολιασμό. Όχι στον εκβιασμό και τη διαίρεση των εργαζομένων που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και να επεκταθεί χρονικά η διαδικασία. Δε θα περάσουν οι  ποινές και οι απολύσεις.

Εδώ και τώρα η  Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Να μην εφαρμοστεί η οδηγία – κόφτης για την παράλληλη στήριξη.

Σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που όξυνε η πανδημία και η τηλεκπαίδευση! Προσλήψεις Ψυχολόγων και Κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία από την αρχή της χρονιάς.

Κατάργηση όλων των νομοθετικών διατάξεων που γενικεύουν τη λεγόμενη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εκτός πανδημίας, των διατάξεων για τις κάμερες στις τάξεις.

Οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και των εκπαιδευτικών και ο νόμος έκτρωμα για τα εργασιακά θα μείνουν στα χαρτιά! ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία.

Όλοι και όλες την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ στις 13:00.